Τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης» σχολίασε την εκπομπή του OPEN, «Τοtal Football» ο Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διαιτητής ανέφερε πως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μάριου Βρουσάι για οφσάιντ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ενώ την αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είπε πως σωστά του δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς δεν υπάρχει χέρι στήριξης στη φάση. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στην εκπομπή Total Football:

«Ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι οφσάιντ. Διεκδικεί τη μπάλα. Η κίνησή του επιδρά στον αντίπαλο. Στη συνέχεια μπαίνει το γκολ. Ο κανονισμός λέει πως οταν ειναι σε θέση οφσάιντ, τιμωρείται για αυτό όταν εμπλέκεται ενεργά στο παιχνίδι, διεκδικώντας τη μπάλα από τον αντίπαλο, πηδώντας για τη μπάλα. Αυτή η ενέργειά του επιδρά στον αντίπαλο και υπάρχει και επαφή. Είναι μία πολύ εύκολη φάση. Διδάσκεται σε όλα τα βιντεο της UEFA και νομίζω πως 100 στους 100 διαιτητές θα το έδιναν. Ο βοηθός βρίσκεται σε λάθος θέση και αυτό δημιούργησε όλο το χαμό. 

Η δεύτερη κίτρινη στον Σωκράτη, δεν υπάρχει κάρτα για χέρι αλλά για υποσχόμενη επίθεση. Ο παίκτης του Ολυμπιακού κάνει το μαρκάρισμα και στη συνέχεια με μία δεύτερη κίνηση. Σωστή η απόφαση του διαιτητή. Ο κανονισμός λέει πως όταν το χέρι εκτείνεται πέρα από το σώμα οριζόντια δεν είναι χέρι στήριξης, που είπε ο Σωκράτης στις δηλώσεις του μετά το ματς. 

Οι διαιτητές δείχνουν κάρτες μόνο σε αυτούς που είναι στο Φύλλο Αγώνα. Ο κύριος Μαρινάκης δεν ήταν και όσο ήμουν εγώ διαιτητής ποτέ δεν ήταν στο Φύλλο Αγώνα. Προφανώς δεν το ήξερε ο διαιτητής.

Τελευταία φάση, ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι για τραυματισμό του Κουρμπέλη. Το σημείο που σταματά το ματς είναι πολύ λάθος. Όταν μία ομάδα αναπτύσσει επιθετική ενέργεια είναι λανθασμένη απόφασή του να σταματήσει το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή. Έπρεπε να το αφήσει και στη συνέχεια να αξιολογηθεί ο τραυματισμός. Θεωρεί πως είναι σοβαρός τραυματισμός στο πόδι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για το γκολ του Ολυμπιακού - Κόκκινη σε ΠΑΟ - Λάθος η κάρτα σε Μαρινάκη (Vid)