Το όνομα του Γκουστάβο Σκάρπα έπαιξε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ωστόσο κατέληξε στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον περασμένο Γενάρη, με τη φανέλα της οποίας μετρά 8 εμφανίσεις.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, σύμφωνα με ρεπορτάζ από την πατρίδα του, έχασε ένα ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατ. ευρώ. Η αιτία; Απάτη με κρυπτονομίσματα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά από το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας στην οποία η υποτιθέμενη εταιρία WLJC έπρεπε να επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό στον πρώην ποδοσφαιριστή των Φλουμινένσε και Παλμέιρας, εκείνος αφού δεν έλαβε τίποτα, κινήθηκε νομικά προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα του.

Η υπόθεση κατέληξε στη δικαιοσύνη, όπου αποδείχτηκε πως η συγκεκριμένη επένδυση επρόκειτο για μια καλοστημένη απάτη της οποίας θύμα έχουν πέσει εκατοντάδες πολίτες. Ο Βραζιλιάνος αρνήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα.

Ποιος τον απέτρεψε να πάει στον Ολυμπιακό

Ο Σκάρπα είχε όνειρο να παίξει στην Ευρώπη. Ήθελε να εκπληρώσει την επιθυμία του και να έχει μια εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι ίδιες φωνές στη χώρα του καφέ όμως έβαζαν στο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό, αν και εφόσον οι Πειραιώτες αγωνίζονταν στο Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τα προκριματικά της διοργάνωσης τέλη Ιουλίου και έτσι η υπόθεση του Βραζιλιάνου «πάγωσε».

Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στα μέσα Αυγούστου για τη μεταγραφή του στην Αγγλία, την οποία χαρακτήρισε ως μεγάλο όνειρο. « Όταν όμως μου δόθηκε η ευκαιρία, στα 28 μου, ήταν σουρεαλιστικό. Είναι η τελευταία μου ευκαιρία να παίξω στην Premier League», είχε αναφέρει, χαρακτηρίζοντας την έλευση του Άμπελ Φερέιρα ως καλύτερη στιγμή στην καριέρα του.

Απ' ότι φαίνεται, έχει μεγάλη εκτίμηση στον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ, αν κρίνουμε από εξομολόγησή του στο βραζιλιάνικο ESPN! Εκεί ομολόγησε, ότι δεν είχε καμία διάθεση να παίξει στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε πως ο Πορτογάλος προπονητής τον απέτρεψε να έρθει στην Ελλάδα!

«Είχα μία συζήτηση με τον Αμπέλ Φερέιρα, επειδή αρχικά η πρόταση που μου έγινε ήταν να πάω στον Ολυμπιακό και να παίξω στο Champions League. Ο Ολυμπιακός όμως τελικά δεν προκρίθηκε στο Champions League.

Κάλεσα τον Αμπέλ επειδή ήθελα την βοήθεια του, ώστε να με διευκολύνει, διότι το όνειρο μου ήταν να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Το όνειρο μου δεν ήταν να παίξω στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό για να πάω σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Κι αυτός μου είπε: 'Φίλε δεν πας στην Ελλάδα.

Δεν είναι μέρος για σένα. Όμως, αν πας στην Αγγλία τότε μπορείς να φύγεις'. Όταν το θέμα με την Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν πιο έντονο, πήγα ξανά να του μιλήσω. Τότε μου είπε: 'Δεν μπορώ να στο αρνηθώ. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Προχώρα. Καλή τύχη'. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Είναι πραγματιστής», ανέφερε ο Σκάρπα.

Ο Σκάρπα είναι ένας παίκτης πολυεργαλείο! Μόνο πέρσι αγωνίστηκε σε 7 διαφορετικές θέσεις. Έπαιξε 14 ματς ως επιθετικός μέσος, 10 ως αριστερό εξτρέμ, 10 ως αριστερός μέσος, 8 ως δεξί μέσος, 5 ως δεξί εξτρέμ, 2 ως κεντρικός μέσος και 1 ως ανασταλτικός χαφ. Συνολικά μέτρησε 58 συμμετοχές, 12 γκολ και 17 ασίστ.

Ο Βραζιλιάνος έχει κοινοτικό (ιταλικό) διαβατήριο και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 11 εκατ.Ευρώ.