Facebook Pixel ΑΕΚ: Στα σχέδια του Κουχάρσκι ο Πολωνός χαφ
| 2023-04-08 15:00:00

Χαφ… μαραθωνοδρόμος για ΑΕΚ, τον τσέκαρε ο Κουχάρσκι - Μεταγραφή ρεκόρ - "Δουλεύει" για τοπ επίπεδο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χαφ… μαραθωνοδρόμος για ΑΕΚ, τον τσέκαρε ο Κουχάρσκι - Μεταγραφή ρεκόρ - "Δουλεύει" για τοπ επίπεδο

Είναι ταλαντούχος, καλός ντριπλέρ και διορατικός. Παίζει στις θέσεις «6» και «8». Θεωρείται περισσότερο επιθετικογενής και διακρίνεται για τις αντοχές του.

Πρόσφατα γράφτηκε ότι ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι παρακολούθησε την αναμέτρηση Λέγκια Βαρσοβίας-Ράκοβ Τσεστόχοβα. Εύλογα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ παρακολουθήσει παίκτες των φιλοξενούμενων και δη τον Γιάννη Παπανικολάου, για τον οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι τον τελευταίο καιρό, αλλά και του δανεικού από την Ένωση, Στράτου Σβάρνα. Για τον τελευταίο το Sportdog σας είχε αποκαλύψει, ότι η ρήτρα του είναι 800.000 Ευρώ και η πολωνική ομάδα έχει διάθεση να την πληρώσει, προκειμένου να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο δημοσιεύματα στην Ελλάδα υποστηρίζουν, ότι ο Πολωνός παράγοντας των «κιτρινόμαυρων» είχε σημειώσεις και για έναν παίκτη της Λέγκια στο μπλοκάκι του. Ο λόγος για τον Μπάρτοζ Σλισζ, τον 24χρονο κεντρικό χαφ, όπου είναι βασικός και αναντικατάστατος από το 2020 που αποκτήθηκε.

Η δοκιμή στη Δανία

Τα πρώτα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στη Ρέμπνικ. Όταν ήταν 17 χρονών, άρχιζε να παίζει με ενήλικους. Στην πατρίδα του υποστηρίζουν, ότι το γεγονός, ότι έπαιξε τόσο νωρίς αποτελεί ένα πλεονέκτημα, που τον βοήθησε στην εξέλιξή του.

Σε εκείνη την ηλικία πήγε να δοκιμαστεί στη Νόρτζελαντ, προκειμένου να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται. Δεν ήταν όμως έτοιμος για να κάνει αυτό το βήμα στη Δανία. Στη συνέχεια πωλήθηκε στη Λούμπιν, όπου προετοιμάστηκε για να παίξει σε τοπ επίπεδο.

Έκπληξη για τη μεταγραφή-ρεκόρ

Η μεταγραφή του από τη Λούμπιν στη Λέγκια με την υπογραφή… Κουχάρσκι είχε προκαλέσει έκπληξη, όπως μεταφέρουν στο Sportdog πηγές από την Πολωνία! Όχι τόσο, γιατί εκείνη την εποχή, δεν ήταν από τους τοπ μέσους της Ekstraklasa, αλλά για την τιμή που επιτεύχθηκε. Τα 1,81 εκατ.Ευρώ ήταν χρήματα… ρεκόρ για μετακίνηση παίκτη από πολωνική ομάδα σε άλλη πολωνική ομάδα.

Η ομάδα της Βαρσοβίας αναγνώρισε το ταλέντο του. Άλλωστε ήταν στην Κ20 της Εθνικής Πολωνίας, με την οποία πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 το 2019, όπου έπαιξε και στα τέσσερα ματς, απέναντι σε Κολομβία, Ταϊτή, Σενεγάλη, Ιταλία, ως βασικός. Οπότε θεωρήθηκε ως μία κίνηση της ομάδας της πολωνικής πρωτεύουσας για το μέλλον με πολλές πιθανότητες να γίνει καλύτερος.

Ψημένος… πρωταθλητής

Στην Ελλάδα, όταν γίνεται μια τέτοια κίνηση, συνήθως ο παίκτης είτε παίζει στη β’ ομάδα είτε δίνεται δανεικός για να «ψηθεί» και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Δεν συνέβη αυτό όμως με τον Πολωνό. Του δόθηκε χρόνος το δεύτερο μισό της σεζόν 2019-2020 και από την επόμενη κατάφερε να καθιερωθεί εξ αρχής, παρότι δεν θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Λέγκια, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Πορτογάλος Τζόσουε Πεσκέιρα (32) και οι Πολωνοί Πάβελ Βζόλεκ (30) και Μπάρτοζ Καπούτσκα (26).

Ο Σλισζ όμως είναι νεώτερος από τους προαναφερθέντες. Τη σεζόν 2020-21 μέτρησε 35 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ. Την επόμενη είχε 50 εμφανίσεις με 1 γκολ και 2 ασίστ, ενώ φέτος μέχρι στιγμής μετρά 29 αγώνες με 1 ασίστ. Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι με τη Λέγκια χρίστηκε πρωταθλητής τις σεζόν 2019-2020 και 2020-2021         

Εξαροχτάρι… μαραθωνοδρόμος

Ο Πολωνός μέσος είναι ταλαντούχος, καλός ντριπλέρ και διορατικός. Παίζει στις θέσεις «6» και «8». Θεωρείται περισσότερο επιθετικογενής και διακρίνεται για τις αντοχές του. Στην Πολωνία μας έλεγαν, ότι μπορεί να τρέξει ακόμα και μαραθώνιο. Δεν έχει πρόβλημα να καλύψει αμέτρητα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο. Επίσης είναι πολύ έξυπνος, κλέβει μπάλες και τις μοιράζει μπροστά, βγάζοντας την ομάδα του στην επίθεση.

Φέτος κάνει την καλύτερή του σεζόν στη Βαρσοβία. Πολλοί το αποδίδουν στον προπονητή. Ο Γερμανός Κόστα Ρούντζαϊτς τον σέβεται και τον στηρίζει. Περιμένει να δει από τον Σλιζ αυτά που ξέρει να κάνει. Δεν περιμένει δηλαδή να κάνει πράγματα που κάνει ένα δεκάρι. Ο ρόλος του είναι να ανακτά τη μπάλα και να τη μοιράζει σε άλλους δημιουργικότερους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο όμως, ότι σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα μεταγραφικά ρεπορτάζ στην Ευρώπη τον αποκαλούν «πλέιμεϊκερ», ενώ έχει παίξει ως box to box.

Σε ποιες χώρες τον παρακολουθούν εκτός Ελλάδας

Όσον αφορά τα θέματα χαρακτήρα, οι πηγές μας στην Πολωνία αναφέρουν, ότι έχει πολύ καλή νοοτροπία ως ποδοσοφαιριστής. Προετοιμάζεται ψυχολογικά και σωματικά για να γίνει τοπ παίκτης.

Στη Λέγκια φορά το νούμερο 99 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο υπολογίζεται στα 1,5 εκατ.Ευρώ. Εκτός από τον Κουχάρσκι της ΑΕΚ όμως τον παίκτη παρακολουθούν και άλλες ομάδες. Υπάρχει ενδιαφέρον στην Πολωνία, ενώ τον έχουν τσεκάρει ατζέντηδες από Γαλλία και Ισπανία, αλλά και από τη Σκανδιναβική χερσόνησο, όπου τον γνωρίζουν πολύ καλά από τη δοκιμή του στη Νόρτζελαντ.

Ο Σλισζ ανήκει στην «Fair Sport Agency» και είναι ο τέταρτος σε αξία ποδοσφαιριστής με τον Σέρβο αμυντικό μέσο της Νάπολι, Στάνισλαβ Λομπότκα, τον Πολωνό στόπερ της Άρσεναλ, Γιακούμπ Κιβίορ και τον Σέρβο αμυντικό της Φέγενορντ, Νταβίντ Χάντσκο. Σημειωτέον, ότι ο Πολωνός μέσος στη Λέγκια είναι συμπαίκτης με τον Τόμας Πέχκαρτ, ο οποίος έπαιξε 1,5 χρόνο στην ΑΕΚ (2016, 2017) και στο παιχνίδι με τη Ράκοβ σκόραρε το πρώτο γκολ


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Στα κόκκινα με Ανιγκό, δεν ήθελαν τον Μίτσελ - Κουλ Γιοβάνοβιτς, άλλαξε στυλ η ΑΕΚ - Μεγάλος ο Λουτσέσκου"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags