Facebook Pixel Τσούμπα Άκπομ: "Ύμνοι" Λουτσέσκου και Ελ Καντουρί για Άκπομ - "Από τους αγαπημένους μου παίκτες - Ελπίζαμε να μείνει κι άλλη σεζόν"
| 2023-04-26 21:04:00

"Ύμνοι" Λουτσέσκου και Ελ Καντουρί για Άκπομ - "Από τους αγαπημένους μου παίκτες - Ελπίζαμε να μείνει κι άλλη σεζόν"

Sportdog Team
"Ύμνοι" Λουτσέσκου και Ελ Καντουρί για Άκπομ - "Από τους αγαπημένους μου παίκτες - Ελπίζαμε να μείνει κι άλλη σεζόν"

"Έσταξαν μέλι" για τον Άγγλο επιθετικό οι Λουτσέσκου και Ελ Καντουρί.

Ο Τσούμπα Άκπομ αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην Αγγλία κάνοντας τρομερά πράγματα στην Τσάμπιονσιπ, όντας πρώτος σκόρερ και έχοντας αναγκάσει τους πάντες να μιλούν για αυτόν, με την ιστοσελίδα "teessidelive" να αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της, «Η Οδύσσεια του Τσούμπα Άκπομ στην Ελλάδα και πως τον έφερε στο μονοπάτι της ιστορίας της Μίντλεσμπρο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι Μάιος του 2019 και στον ήλιο των ελληνικών νησιών, γράφεται ιστορία με ένα μελλοντικό αστέρι της Mίντλεσμπρο.

Ο ΠΑΟΚ μόλις έχει κατακτήσει κατέκτησε το όγδοο Κύπελλο Ελλάδος χάρη σε ένα γκολ του Τσούμπα Ακπόμ στον τελικό, καθώς κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0. Είναι το κορυφαίο επίτευγμα μιας απίστευτης σεζόν, που είδε τον σύλλογο να μένει αήττητο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και να γίνει η πρώτη ελληνική αήττητη ομάδα μετά από 55 χρόνια που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Έχοντας μεγαλώσει στο σύστημα της Άρσεναλ, την έδρα των αήττητων στην Πρέμιερ Λιγκ, ο 23χρονος Άκπομ έχει τώρα το δικό του αήττητο πρωτάθλημα να πανηγυρίσει. Μετά από μία καριέρα με σταθμούς την Μπρέντφορντ, την Κόβεντρι, την Χαλ και την Μπράιτον, ο Άκπομ τώρα ανθίζει στον ήλιο των ελληνικών νησιών».

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε«Ο Τσούμπα όταν έφτασε στην Ελλάδα ήταν αρκετά νέος και γεμάτος προσδοκίες. Για αυτόν, οι πρώτοι τρεις με τέσσερις μήνες ήταν πολύ δύσκολοι γιατί πίστευε ότι ερχόμενος εδώ, μόνο με τις τρέχουσες ικανότητες και την ποιότητά του, θα έπαιζε εύκολα. Στη συνέχεια κατάλαβε γρήγορα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο και χρειαζόταν λίγο χρόνο για να καταλάβει τα πάντα. Χρειαζόταν χρόνο για να καταλάβει τη φιλοσοφία της επίθεσης, τη φιλοσοφία της αντίδρασης χωρίς την μπάλα και τη φιλοσοφία του πρέσινγκ. Υπήρχαν πολλές νέες πληροφορίες γι ‘αυτόν και γι’ αυτό το λόγο δυσκολεύτηκε στην αρχή. Αλλά, όπως είπα μετά την προσαρμογή του, άρχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο και για μένα, ήταν μεγάλη χαρά και θα το κάνω πάντα. τον θυμάμαι ως έναν από τους αγαπημένους μου παίκτες».

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ πρόσθεσε: «Ο τελικός του κυπέλλου έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο, μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με το τρόπαιο στο τραπέζι. Ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μας. Ο Τσούμπα με την απόδοσή του μας βοήθησε πολύ εκείνη τη στιγμή, όχι μόνο να κερδίσουμε τον τίτλο αλλά και να κερδίσουμε το νταμπλ και να τερματίσουμε αήττητοι». 

Για τον Άκπομ μίλησε και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος δήλωσε: «Έπαιξα δύο σεζόν με τον Τσούμπα. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, πάντα με χαμόγελο και χαρούμενος. Ήταν κάποιος που μισούσε να χάνει, πάντα δούλευε σκληρά. Είδα ότι φέτος κάνει μια καταπληκτική σεζόν και του αξίζει, γιατί δούλεψε πολύ γι’ αυτό. Σκόραρε πολλά σημαντικά γκολ για εμείς, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο κύπελλο, όταν κερδίσαμε το νταμπλ την ίδια σεζόν. Ελπίζαμε ότι θα έμενε άλλη μια σεζόν εδώ, αλλά δυστυχώς, έφυγε, όμως είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, για τη σεζόν που έχει στη Μίντλεσμπρο και ελπίζω να συνεχίσει γιατί το αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Δημάτου για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια - Τι θα καθορίσει ο νικητής του Κυπέλλου Ελλάδας

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags