Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Όνειρο ο Μπακασέτας - Ο Πογέτ "έφτιαξε" Μασούρα και πήρε το μήνυμα - Δικαίωση με Κουρμπέλη, "θυσιάζει" Μάνταλο
| 2023-06-17 00:09:00

Όνειρο ο Μπακασέτας - Ο Πογέτ "έφτιαξε" Μασούρα και πήρε το μήνυμα - Δικαίωση με Κουρμπέλη, "θυσιάζει" Μάνταλο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Όνειρο ο Μπακασέτας - Ο Πογέτ "έφτιαξε" Μασούρα και πήρε το μήνυμα - Δικαίωση με Κουρμπέλη, "θυσιάζει" Μάνταλο

Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι υστέρησαν και τα λάθη που απαγορεύονται με Γαλλία. Η Εθνική Ελλάδας έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στην επίθεση κόντρα στην Ιρλανδία., όμως η μεγάλη αναμέτρηση με την παρέα του Εμπαπέ θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

Έστω και δύσκολα, η Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη, για την οποία "καιγόταν" κόντρα στην Ιρλανδία. Το 2x2 της Γαλανόλευκης στις πρώτες αγωνιστικές ήταν απαραίτητο προκειμένου η ομάδα να έχει ελπίδες για την κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων, σε έναν όμιλο που υπάρχει η Γαλλία και η Ολλανδία.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα ματς επί Πογέτ, ειδικά εντός έδρας, η Εθνική έβγαλε ένταση από το ξεκίνημα και διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές στα καρέ της Ιρλανδίας σήμανε... πολιορκίας και η Ελλάδα "έπνιξε" τον αντίπαλό της, κάτι που σπανίως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Μπακασέτας ήταν για ακόμα μία φορά καταλυτικός, όντας ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Γαλανόλευκης, είτε με πολύ επικίνδυνα σουτ είτε με δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Η δε ασίστ που δίνει στον Μασούρα για το 2-1 είναι απλά... όνειρο! Όσο για τον άσο του Ολυμπιακού, εκτός από το πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε, ήταν εξαιρετικός συνολικά στο ματς και μοιάζει να είναι από τους παίκτες που ο Πογέτ έχει βελτιώσει αισθητά. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάνταλο, αλλά ίσως όχι τόσο για τον Πέλκα, ο οποίος έδειξε να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν του βγήκε τίποτα στο ματς. Η μέτρια εικόνα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ έκανε αρκετούς να απορούν... ακόμα περισσότερο για την επιλογή του Πογέτ να "κόψει" τον Φορτούνη.



Εκτός του Πέλκα, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στο παιχνίδι ούτε ο Βαγγέλης Παυλίδης, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες για γκολ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Πογέτ θα τον κρατήσει στην ενδεκάδα ενόψει του πολύ δύσκολου εκτός έδρας ματς με τη Γαλλία. Συνολικά πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνωρίζει ότι στο Παρίσι θα χρειαστεί να κάνει ένα εντελώς διαφορετικό ματς σε σχέση με το αποψινό. Η Εθνική μας δεν θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αντιθέτως θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα κατά τα οποία θα "υποφέρει" από τον Εμπαπέ και την παρέα του. Το κέντρο και η άμυνα θα δώσουν ένα πολύ μεγάλο τεστ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αδράνειες όπως οι αποψινές σε 4-5 περιπτώσεις, που λιγο έλειψε να κοστίσουν την ισοφάριση. Ευτυχώς ο Βλαχοδήμος κατέβασε ρολά όποτε χρειάστηκε.

Φαντάζει απίθανο ο Πογέτ να κατεβάσει την Ελλάδα με την ίδια ενδεκάδα στο Παρίσι, αφού κόντρα στην Ιρλανδία το σχήμα ήταν ιδιαιτέρως επιθετικό. Η λογική λέει πως ο Μάνταλος θα "θυσιαστεί" για χάρη του Σιώπη, ενώ ο Κουρμπέλης αναμένεται να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στους Ιρλανδούς. Η τετράδα της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει, όμως στην επίθεση οι Πέλκας και Παυλίδης μάλλον "κινδυνεύουν" από Φούντα/Λημνιό και Γιακουμάκη αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Διώχνει" top όνομα από ΠΑΟ ο Τζούρισιτς - Σε ομάδα έκπληξη ο Αναστασίου - Παίκτη... 8 εκατ. ζήτησε ο Αλμέιδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags