Την απάντηση που περιμένει, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, η ΑΕΚ από τον κεντρικό αμυντικό που είναι στην κορυφή της λίστας και τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα, ανέφερε ο Γιώργος Τσακίρης στην εκπομπή «Οι Ρεπόρτερ» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η ΑΕΚ είναι σε αναμονή για την απάντηση του κεντρικού αμυντικού που έχει ξεχωρίσει στη λίστα με τους υποψήφιους και αναμένεται να γίνει γνωστή τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Ο στόπερ δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας και υπάρχουν πιθανότητες να έχει ολοκληρωθεί το ζήτημα πριν τις οριστικές εξελίξεις με τον Ορμπελίν Πινέδα.

Προφανέστατα, ο Ματίας Αλμέιδα έχει συμφωνήσει για τον εκλεκτό στην άμυνα και έχει επικοινωνήσει μαζί του, καθώς, είναι ένας άνθρωπος που βασίζει πολλά στην ψυχολογία του παίκτη και θέλει να δει, αν είναι αυτό που ψάχνει σε επίπεδο ετοιμότητας και χαρακτήρα, εκτός από τα αγωνιστικά στοιχεία που είναι ευκολότερο να βρει και να αναλύσει», είπε αρχικά ο ρεπόρτερ της Ένωσης και συνέχισε για το ζήτημα του Μεξικανού που… καεί τους φίλους της ΑΕΚ.

«Πρέπει να υπάρχει υπομονή για την υπόθεση Πινέδα, είναι σε καλό δρόμο οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις και επιθυμία της Θέλτα είναι να τον παραχωρήσει πριν τις 30 Ιουνίου και να πάρει ένα σημαντικό ποσό μετά τη σεζόν που πραγματοποίησε. Μπορεί στο εξωτερικό να έχουν πολύ προχωρημένο το θέμα του 27χρονου, όμως, η ΑΕΚ δεν επικοινωνεί κάτι παραπάνω και διαρρέει συνεχώς να μην δίνεται βάση στα ποσά που ακούγονται με 7-8 εκατ. ευρώ, αφού, είναι μια πολιτική των ανθρώπων της ομάδας από τη Γαλικία για να ανεβάσουν την τιμή του. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι αν αποκτηθεί ο Πινέδα θα είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ», ανέφερε ο ρεπόρτερ του σταθμού για τα τελευταία νέα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: