Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πέτυχαν "διάνα" στο Λιμάνι με τον φορ - "Νέος Μπακαμπού, παίζει και 4-4-2" - "Ιδανικός χαφ δίπλα σε Χουάνγκ"
| 2023-07-10 21:43:00

Πέτυχαν "διάνα" στο Λιμάνι με τον φορ - "Νέος Μπακαμπού, παίζει και 4-4-2" - "Ιδανικός χαφ δίπλα σε Χουάνγκ"

του Γιώργου Κτενά

Κορδόν και Μαρτίνεθ χτίζουν την ομάδα με δικές τους επιλογές. Οι δύο παίκτες που ήρθαν ήδη Ελλάδα και το πλάνο για να μπουν στο ρόστερ, αλλά και ο επιθετικός που έρχεται να καλύψει το μεγαλύτερο κενό στην 11αδα!

Ολυμπιακός: Το πόδι στο μεταγραφικό γκάζι φαίνεται ότι έχουν πατήσει οι άνθρωποι των Πειραιωτών τις τελευταίες ώρες, με τους Κίνι και Βιθέντε Ιμπόρα να κυριαρχούν στο ρεπορτάζ  και τους Ερυθρόλευκους να εξετάζουν, πια, τις επόμενες κινήσεις τους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Τεριακή, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους δύο παίκτες.

Ο Κίνι είναι 33 ετών, δεξιός μπακ (μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο της άμυνας), έμεινε χωρίς ομάδα μετά από μια 6ετία με τη Γρανάδα και η τιμή του έχει πέσει κάτω από 500.000 ευρώ. Τυπικά είναι μια επιλογή που θα μπορούσε να έρθει ακόμα και ως τρίτη λύση στα μπακ, σε κάθε περίπτωση δεδομένα δεν είναι ο παίκτης που, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα πάρει τη φανέλα του βασικού από τον Ροντινέι.

"Δεν είναι κάτι ουάου - Βασικός ο Ροντινέι - Ποιοτικός αλλά ερωτηματικό η ηλικία"

"Είναι μπακ, είχε κάποιον τραυματισμό αλλά όχι κάτι σοβαρό. Βασικός ήταν στη Γρανάδα, αλλά δεν είναι κάτι ουάου. Ένα απλό τίμιο μπακ είναι, δεν κάνει τη διαφορά. Πιο πολύ αμυντικός είναι, δεν χάνει τη θέση του από αυτόν ο Ροντινέι. Θεωρώ ότι έρχεται ξεκάθαρα ως μπακ απ", ανέφερε ο  Γ. Τεριακής στο sportdog.

Από την άλλη πλευρά ο Βιθέντε Ιμπόρα είναι αμυντικός μέσος, 35 ετών, με μεγάλη καριέρα στην Ισπανία με τις φανέλες των Λεβάντε, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, ενώ έχει περάσει από την Αγγλία για λογαριασμό της Λέστερ. Το συμβόλαιό του με το Κίτρινο Υποβρύχιο ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο, αλλά είναι περίεργο ότι επιλέχθηκε για τη θέση του αμυντικού μέσου ένας παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα 35 του χρόνια, ενώ αποχώρησε ως μεγάλος ο 33χρονος Εμβιλά.

"Είναι 35άρης, 6αρο-8άρι, μεγάλη εμπειρία και, σίγουρα, ποιότητα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντέξει σε υψηλούς ρυθμούς. Είχε και κάτι τραυματισμούς πέρσι. Λέω ξανά: Σίγουρα είναι ποιοτικός αλλά το ερωτηματικο είναι η ηλικία του. Με Χουάνγκ ταιριάζει πολύ. Μπορεί να παίξει ως 6άρι και να έχει μπροστά του δύο 8άρια", πρόσθεσε ο καλός συνάδελφος.

Νέος… Μπακαμπού

Πολύ κοντά στη μεταγραφή του Μάρκος Αντρέ βρίσκεται ο Ολυμπιακός καθώς το μέλλον του Βραζιλιάνου είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται μακριά από τη Βαλένθια.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1996, με θητεία στην Ισπανία από το 2015, έχει αποδείξει την αξία του για αυτό και η τιμή του παραμένει σε υψηλά επίπεδα - Υπολογίζεται πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Βαγγέλης Λυκάκης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ισπανικό πρωτάθλημα, σχολίασε μέσω του sportdog την περίπτωση του 26χρονου φορ, τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

"Για αυτό δεν πήγε καλά στη Βαλένθια - Ελαφρύ 9άρι - Ωραίο κορμί και καλή τεχνική"

"Πάρα πολύ καλή περίπτωση, στη Βαλένθια δεν πήγε καλά αλλά ήταν καλή μεταγραφή από τη Βαγιαδολίδ. Στη Βαλένθια δεν πήγε καλά γιατί η ομάδα είχε προβλήματα, είχε κάποιους τραυματισμούς και ο ίδιος που τον άφησαν πίσω", ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου.

Πώς είναι το στιλ του;

"Είναι ελαφρύ 9άρι, δεν είναι κοντός, είναι πολύ κινητικός, μπορεί να παίξει και έξω από την περιοχή. Υπήρχαν παιχνίδια στο 4-4-2 που δεν ήταν φουνταριστός, αλλά είναι ψηλός και έχει ωραίο κορμί, με καλή τεχνική κατάρτιση".

"Θα πιάσει βασικός στην Ελλάδα, δεν είναι για πάγκο"

Θυμίζει Ελ Αραμπί ή Μπακαμπού;

"Δεν είναι θωρηκτό, στο στιλ του Ελ Αραμπί δηλαδή. Αν έλεγα ότι μοιάζει με κάποιον θα έλεγα ότι αυτός είναι ο Μπακαμπού".

Τι παίκτες χρειάζεται κοντά του;

"Είναι παίκτης που μπορεί να βγάλει συνεργασίες και μπορεί να παίξει και λίγο πιο πίσω αλλά και ως φουνταριστός, ενώ είναι και σχετικά γρήγορος".

Περιμένεις να "πιάσει" στην Ελλάδα;

"Η Βαλένθια είχε δώσει λεφτά για αυτόν, για αυτόν τον δίνει δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Θα παίξει στον Ολυμπιακό και περιμένω να πιάσει κιόλας, δεν είναι για πάγκο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα... πέσουν τα τσιμέντα στο "Γ. Καραϊσκάκης" - Τάντιτς για Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags