Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στόπερ ηγέτης για Ολυμπιακό με δυναμική στον αέρα! - Μαθητής των Ρικέλμε, Λεντέσμα - "Ντρέπομαι, πονάω"!
| 2023-07-22 20:00:00

Στόπερ ηγέτης στον Ολυμπιακό με δυναμική στον αέρα! - Μαθητής των Ρικέλμε, Λεντέσμα - "Ντρέπομαι, πονάω"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στόπερ ηγέτης στον Ολυμπιακό με δυναμική στον αέρα! - Μαθητής των Ρικέλμε, Λεντέσμα - "Ντρέπομαι, πονάω"!

Ποιός είναι ο εκλεκτός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και γιατί ικανοποιεί τα "θέλω" του προπονητή των Πειραιωτών.

Ο Νίκολας Φρέιρε είναι ο εκλεκτός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ικανοποιεί τα «θέλω» του προπονητή των Πειραιωτών, ο οποίος επιθυμούσε ένα αριστεροπόδαρο στόπερ, για να ενισχύσει τα μετόπισθέν του.

Συμπαίκτης με Ρικέλμε και Λεντέσμα

Γεννήθηκε στη Σάντα Λουτσία, μία πόλη της Αργεντινής, στην επαρχία του Κοριέντες, η οποία βρίσκεται στη δυτική όχθη του ομώνυμου ποταμού, γνωστή για το Εθνικό Φεστιβάλ Οπωροκηπευτικών που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο. Ξεκίνησε ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Αρχεντίνος Τζούνιορς, απ’την οποία και αναδείχτηκε και τίμησε με 96 συμμετοχές. Κυρίως όμως κατάφερε να πάρει παραστάσεις από μεγάλα ονόματα, όπως ο Ρικέλμε και ο Κριστιάν Λεντέσμα, τους οποίους είχε συμπαίκτες.

Η πρώτη φορά στην Ευρώπη

Το 2017 αποκτήθηκε από την ουρουγουανική Τορκέ, η οποία τον έδωσε δανεικό στην ολλανδική Τσβόλε, με την οποία έπαιξε 18 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ στην Eredivisie. Η εξέλιξη δεν έγινε τυχαία. Ήρθε στην Ευρώπη, επειδή τα δικαιώματά του αποκτήθηκαν από τον όμιλο που διαχειρίζεται τη Μάντσεστερ Σίτι.

To 2018 επέστρεψε στη Νότια Αμερική και δόθηκε δανεικός στην βραζιλιανική Παλμέιρας με την οποία δεν κατέγραψε κάποια εμφάνιση. Ο λόγος ήταν, ότι υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός, παρότι ήταν ο μοναδικός αριστεροπόδαρος στόπερ. Ο προπονητής της ομάδας, Ρότζερ Μασάντο είχε άλλους έξι αμυντικούς (Εντού Ντρατσένα, Αντόνιο Κάρλος, Λουάν, Τιάγκο Μαρτίνς, Έμερσον Σάντος και Πεδράο). Έτσι τον Ιανουάριο του 2019 μετακινήθηκε στο Εκουαδόρ, όπου έπαιξε 14 ματς με 4 γκολ και 1 ασίστ με τη φανέλα της Κουίτο, η οποία προσπάθησε να τον αποκτήσει, αλλά η Τορκέ αξιώνε 2 με 3 εκατ.δολάρια και τον Ιούλιο του ίδιου έτους τον πούλησε στην Πούμας έναντι 2,7 εκατ.Ευρώ.

Δήλωση… ντροπής

Στο Μεξικό μέτρησε 129 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ και αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς. Αποτέλεσε σύμβολο και αρχηγός των… αιλουροειδών. Ωστόσο τη σεζόν 2022-2023 η εικόνα της Πούμας δεν ήταν και η καλύτερη, με τους οπαδούς και τον Τύπο να ασκούν σφοδρή κριτική, για το γεγονός, ότι η ομάδα έμεινε για 12η συνεχόμενη χρονιά μακρυά από τους τίτλους.

Ο  Φρέιρε ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώριζε για την κακή του απόδοση.  «Υπάρχουν στιγμές που ντρέπομαι! Πονάω», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε μία στιγμή ειλικρίνειας στις αρχές του περασμένου Απριλίου, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες της ομάδας του.

Εκτός πλάνων

Έτσι τη φετινή σεζόν, παρότι είχε συμβόλαιο με την Πούμας μέχρι το 2025, έμεινε εκτός πλάνων του Αντόνιο Μοχαμέντ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Μάρτιο του 2023.

Ο Φρέιρε είναι δυναμικός αμυντικός και πολύ συγκεντρωμένος στην τακτική. Προσπαθεί να διατηρεί την τάξη στα μετόπισθεν με συμβουλές στους συμπαίκτες του, πώς να διατηρήσουν τη θέση τους. Επίσης διακρίνεται για τη δυναμικότητά του στο ψηλό παιχνίδι. Ήταν στο στόχαστρο της Χουάρες, ενώ είχε προτάσεις από ομάδες του MLS και την Ιταλία.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον "τέλειωσε" ο Μπουχαλάκης από Ολυμπιακό - Η "μαύρη λίστα" Μαρτίνεθ - Φεύγει παίκτης 4 εκατομμυρίων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags