Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Αουγκούστο γίνεται Ίνγκασον! Πρόταση από Γαλλία - Φεύγει με απίστευτο ποσό
| 2023-07-24 09:48:00

Ο Αουγκούστο γίνεται Ίνγκασον! Πρόταση από Γαλλία - Φεύγει με απίστευτο ποσό (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα δείχνουν, ότι ο ΠΑΟΚ θα πωλήσει τον Βραζιλιάνο άσο πιάνοντας πολύ καλή τιμή.

Τον δρόμο του Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον αναμένεται να πάρει ο Ντάγκλας Αουγκούστο. Ο Ισλανδός αμυντικός πωλήθηκε στη Μίντιλαντ με ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ.Ευρώ και τώρα ο Βραζιλιάνος μέσος αναμένεται να πιάσει εξίσου καλή τιμή.

Η Equipe το Σαββατοκύριακο έκανε λόγο για συμφωνία του παίκτη με τη Ναντ, η οποία του πρόσφερε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων με τον ΠΑΟΚ, να ζητάει το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για να πει το «ναι», με την εφημερίδα να συμπληρώνει πως ήδη έχει απαντήσει αρνητικά σε μια πρόταση ύψους 3 εκατ.ευρώ συν μπόνους.

Στη Θεσσαλονίκη υποστήριζαν, ότι ο Ντάγκλας Αουγκούστο δεν είναι προς πώληση και ειδικά αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να αποκτήσει τον Οζντόεβ και τον Μαξίμοβιτς για τη μεσαία γραμμή. Στη LiveSport πάντως τη Δευτέρα γράφεται, ότι η Ναντ ετοιμάζει νέα πρόταση στους «ασπρόμαυρους» και παρουσιάζει τις ομοιότητες της υπόθεσης με αυτήν του Ίνγκασον, ο οποίος μιλώντας για τη μεταγραφή του υποστήριξε, ότι η ομάδα της Δανίας τον ήθελε για τους σωστούς λόγους, δηλαδή να γίνει ο ηγέτης της άμυνας ανάμεσα σε νεαρούς, ταλαντούχους παίκτες, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ, στον οποίο απέκτησε νοοτροπία νικητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη δανέζικη εφημερίδα Tipsbladet, με αφορμή το αναμενόμενο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίντιλαντ στο εναρκτήριο παιχνίδι των «λύκων» στη Super Ligaen κόντρα στην Χβίντοβρε:

«Για πρώτη φορά πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον της Μίντιλαντ τον Απρίλιο. Μου είπαν πως ενδιαφέρονται, αλλά δεν συνέβη τίποτα περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς και εγώ ήμουν αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση της σεζόν και των υποχρεώσεών μου στον ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος τους, συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Μίντιλαντ. Από την αρχή, από τις πρώτες επαφές αυτό που εξέλαβα πως η ομάδα με ήθελε για όλους τους σωστούς λόγους και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Δεν με ήθελαν, για παράδειγμα, για να παίζω συνέχεια, σε όλα τα παιχνίδια, 90 λεπτά, αλλά σε ένα γκρουπ νεαρών, ταλαντούχων, ποιοτικών και με μεγάλη δυναμική ποδοσφαιριστών αναζητούσαν έναν έμπειρο με ηγετικές ικανότητες», ήταν οι πρώτες ατάκες του αρχηγού της εθνικής Ισλανδίας.

«Όχι πολύ αργότερα και ακόμη μέσα στην άνοιξη, ο Σβεντ Γκράβερσεν (σ.σ. αθλητικός διευθυντής) και ο Κριστιαν Μπαχ Μπακ (σ.σ. βοηθός αθλ. διευθ.) ταξίδεψαν στην Ελλάδα. Είχαμε μια ακόμη πολύ καλή συζήτηση. Μου εξήγησαν τη φιλοσοφία και το πλάνο της Μίντιλαντ και από εκεί και πέρα περίμεναν την απάντησή μου. Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Μεταγραφές μπορεί να γίνουν για εκατομμύρια διαφορετικούς λόγους και αφορμές και έχουν να κάνουν με εκατομμύρια διαφορετικούς εμπλεκόμενους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα μπροστά μου τους κατάλληλους, με σαφείς ιδέες για τον ρόλο για τον οποίο με προόριζαν στην κατάλληλη ομάδα», συνέχισε ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός.

«Πέραν της Μίντιλαντ είχα και 2-3 άλλες προτάσεις, ενώ φυσικά θα μπορούσα να μείνω και στον ΠΑΟΚ. Ένιωθα όμως πως στα 30 μου, πλέον με δύο παιδιά στην οικογένεια μου, θα έπρεπε να πάρω μια απόφαση βασισμένη σε διαφορετικά κίνητρα. Δεν ήμουν μόνος μου, δεν ήταν κάτι που αφορούσε μόνο εμένα και τη σύζυγό μου. Και η Μίντιλαντ ήρθε και έδεσε τέλεια σε αυτό που αναζητούσα. Μου προσφέρθηκε ένα πενταετές συμβόλαιο, που με διασφαλίζει, ενώ και αγωνιστικά έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε πως θα συμμετάσχουμε τα επόμενα χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις.

Επίσης, με αυτή τη μεταγραφή η σύζυγός μου θα μπορέσει να τελειώσει τις σπουδές της, είμαστε πολύ πιο κοντά πλέον στις οικογένειές μας στην Ισλανδία, μιας και υπάρχει απ’ ευθείας πτήση. Πραγματικά πιστεύω πως η μητέρα μου ήταν αυτή που έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο για να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή μιας και εξ αρχής γνώριζε πως θα της είναι πολύ πιο εύκολο να μας επισκέπτεται, να βλέπει τα εγγόνια της απ’ ότι της ήταν το ταξίδι στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ινγκασον.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως το 2015 είχε δεχτεί και απορρίψει (για χάρη τότε της Λόκερεν) πρόταση από μια άλλη δανέζικη ομάδα, τη Νόρντζελαντ, αναπολεί το σύντομο (μια σεζόν μόνο) πέρασμα του από την Γρανάδα, πριν την πώλησή της από την οικογένεια Πότσο, θυμάται την ισλανδική παροικία του Ροστόβ και την επιτυχημένη θητεία του στον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας τις επώδυνες εμπειρίες των αποκλεισμών από Αγιαξ και Κράσνονταρ σε καλοκαιρινά προκριματικά Champions League.

«Από τον ΠΑΟΚ συνειδητοποίησα πως πρέπει να κερδίζεις κάθε φορά. Χωρίς εξαίρεση. Και είναι αυτό που θέλω και εδώ, στη Μίντιλαντ. Αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία, ακόμη και υπό πίεση, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε μια καλύτερη ομάδα, ακόμη και αν δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως θα κερδίσουμε», πρόσθεσε ο Ισλανδός καταλήγοντας:

«Τον Αύγουστο συμπληρώνω τα 30 μου χρόνια. Φτάνω σιγά σιγά σε μια ηλικία που πρέπει να σκέφτομαι τι θα γίνει μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας μου. Και εδώ βρίσκομαι σε έναν σύλλογο που έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές να γίνουν στελέχη, είτε προπονητές, είτε scouts, είτε διευθυντές.

Είναι συνεπώς μια ευκαιρία για μένα να εξασφαλίσω εφόσον το θελήσω μια ομαλή μετάβαση στο τι θα κάνω αφού σταματήσω το ποδόσφαιρο. Συνεπώς, αμφιβάλλω αν οπουδήποτε αλλού θα μπορούσε να μου δοθεί αυτό το τέλειο πακέτο για μένα και την οικογένειά μου που μου προσφέρθηκε από τη Μίντιλαντ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags