Facebook Pixel Κυριάκος Μητσοτάκης: Βόμβα Μητσοτάκη - "Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, αστυνομία στους οργανωμένους" - Τσέφεριν: "Είναι καρκίνος"!
| 2023-08-16 12:59:00

Βόμβα Μητσοτάκη: "Κλείνουν οι σύνδεσμοι, αστυνομία στους οργανωμένους" - Τσέφεριν: "Είναι καρκίνος"!

Sportdog Team
Βόμβα Μητσοτάκη: "Κλείνουν οι σύνδεσμοι, αστυνομία στους οργανωμένους" - Τσέφεριν: "Είναι καρκίνος"!

Αποφασισμένος να εξαφανίσει τον «καρκίνο» των οπαδών εμφανίστηκε στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Čeferin).

Στη συνέχεια προήδρευσε σε διευρυμένη σύσκεψη τόσο με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, όσο και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τζέφεριν έκαναν αμέσως μετά και δηλώσεις, από τις οποίες βγήκαν σημαντικές ειδήσεις!

Μητσοτάκης: "Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, οι ΠΑΕ συμφώνησαν σε έλεγχο των οργανωμένων από την αστυνομία"

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν υποστήριξε πως θα γίνει πράξη πλέον το κλείσιμο των συνδέσμο με κάθε ομάδα να έχει από έναν ενώ σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συμφώνησαν σε έλεγχο των οπαδών στη διάρκεια των αγώνων από την αστυνομία.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση οπαδών από διαφορετικές χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες».

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης» επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, δεσμεύτηκε ότι «οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη».

Μιλώντας για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η πολιτεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το κλείσιμο των συνδέσμων.

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα διαιωνίσουμε παθογένειες αλλά θα τις διαλύσουμε. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. Συμφωνήσαμε με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων ομάδων και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό ότι η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φιλαθλων στις θύρες που στο παρελθον μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι  η αρμοδιοτητα αυτή μεταπίπτει από τις υπηρεσίες ασφάλειας των ομαδων στην Ελληνική Αστυνομία η οποία θα έχει και την ευθύνη να κάνει τέτοιους ελέγχους όποτε η ίδια κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο και θέκω να τονίσω ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ διότι αντιλαμβάνονται και αυτές ότι πολλές φορές μπορεί ο έλεγχος τέτοιων φαινομένων βίας να ξεφεύγει από τις δικές του δυνατότητες».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η επιχειρησιακή αστοχία που παρατηρήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν διάφορα μέτρα στη φαρέτρα για να νικήσουμε τη βία. Ένα από αυτά είναι το κλείσιμο των θυρών. Ελπίζω να μην υποχρεωθούμε σε ενεργοποίηση του ύστατου μέτρου του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις»,.

Τσέφεριν: «Δεν είναι οπαδοί, αλλά καρκίνος του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αναφορικά με το θέμα της οπαδικής βίας.

Ο κ. Τσέφεριν, με αφορμή τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε από οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τους χαρακτήρισε ως «καρκίνο», ενώ παρουσιάστηκε αποφασισμένος να εξαφανισθούν τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν:

«Ήταν δύσκολο για εμάς να έρθουμε εδώ. Κι αυτό λόγω των φοβερών επεισοδίων. Όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω όλων των φοβερών πραγμάτων που συνέβησαν, της παράλογης βίας. Κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για εγκληματικές πράξεις. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε άλλον επειδή φοράει τη φανέλα μιας άλλης ομάδας;

Είναι καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις βλακώδεις ιδέες τους. Δεν μπορώ να είμαι ευγενής.

Συμφωνούμε με τον κύριο πρωθυπουργό ότι πρέπει να πούμε φτάνει πια. Θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Από Σκανδιναβία σε Πορτογαλία, σε Τουρκία, παντού.

Πρέπει να συνεργαστούμε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολογίζω στην ελληνική κυβέρνηση για να μας βοηθήσουν.

Ζητώ από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρκίνο όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά από την κοινωνία. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να στηρίζεται οποιαδήποτε μορφή βίας.

Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τόσο φοβερό. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν είναι μια πολιτική δήλωση. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό πολλές φορές μετά τα γεγονότα. Μιλήσαμε, κάναμε αυτοκριτική. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε περισσότερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags