Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τριπλό χτύπημα στον Ολυμπιακό - Ιντρίσι, "φορ-κανόνι" και... καψούρα Μαρινάκη από Ρεάλ - Ανατροπή με Ρέτσο!
| 2023-08-19 15:30:00

Τριπλό χτύπημα στον Ολυμπιακό - Ιντρίσι, "φορ-κανόνι" και... καψούρα Μαρινάκη από Ρεάλ - Ανατροπή με Ρέτσο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τριπλό χτύπημα στον Ολυμπιακό - Ιντρίσι, "φορ-κανόνι" και... καψούρα Μαρινάκη από Ρεάλ - Ανατροπή με Ρέτσο!

Μεταγραφές, αποχωρήσεις και το πρόβλημα με τους ξένους. Οι Πειραιώτες μετά τους Σκάρπα, Μπρίνιτς, αναμένεται να ανακοινώσουν και τους Αργεντινούς Έσε και Ορτέγκα και... φουλάρουν για εξτρέμ, επιθετικό και 9αρι. Τα ονόματα που απασχολούν, οι αλλαγές στην άμυνα και τα κοινοτικά διαβατήρια.

Ολυμπιακός: Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν στο Λιμάνι μετά από τη ρεβάνς με τη Γκενκ, καθώς οι Πειραιώτες είχαν παγώσει πολλές από τις μεταγραφικές εξελίξεις ακριβώς για να περάσει το παιχνίδι με τη βελγική ομάδα. Αν αφαιρέσουμε τις περιπτώσεις των Σκάρπα, Μπρίνιτς και Εζέ, που "έτρεξαν" παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, φαίνεται ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα υπάρξουν πολλές και σημαντικές εξελίξεις.

Ποιοι θα έρθουν

Ήδη στο ρεπορτάζ υπάρχει το όνομα του Φρανσίσκο Ορτέγκα, που οι Πειραιώτες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Βελέζ για την αγορά των δικαιωμάτων του, καθώς μετά την παραχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και την απόφαση για τον δανεισμό του Ραμόν, το ρόστερ έχει ανάγκη για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Προφανώς ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, καθώς στο ρεπορτάζ υπάρχει η πληροφορία ότι ψάχνει για επιθετικό - Ήδη "παίζει" ξανά το όνομα του Ράφα Μιρ, της Σεβίλλης, που βρίσκεται σε μανατζερικό κανάλι που έχουν επαφές οι Πειραιώτες. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία (πολλά!) χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης μας έχει συνηθίσει σε μεταγραφές στα τέλη Αυγούστου - Μάλιστα, πρόκειται για μεταγραφές που κάνουν κρότο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει συνδεθεί με τους Ερυθρόλευκους ο Εντέν Αζάρ, που έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ακόμα δεν έχει βρει συμβόλαιο!

Ποια άλλα ονόματα ακούγεται ότι ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες; Ο αριστερός εξτρέμ Ουσάμα Ιντρίσι, ο Γαλλομαροκινός κυνηγός Ελ Γκάζι, αλλά και ο αμυντικός χαφ Πολ Ακουόκου, που γνωρίζουν άριστα την περίπτωσή του οι Μαρτίνεθ και Κορδόν.

 

Ποιοι θα φύγουν

Πέρα από αυτούς που θα έρθουν, όμως, υπάρχουν και εκείνοι που θα αποχωρήσουν, καθώς δεδομένα σε ένα τόσο μεγάλο ρόστερ βρίσκονται ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Ποιοι είναι εκείνοι που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Μαρτίνεθ και θα ψάξει να βρει λύσεις ο Αντόνιο Κορδόν για το μέλλον τους; Πρόκειται για τους Ανδρούτσο, Μπα και Μπουχαλάκη. Κι αν για τους δύο πρώτους έτσι κι αλλιώς υπήρχε η αίσθηση ότι δεν έχουν μέλλον στο Λιμάνι (τουλάχιστον όχι για λύσεις 18άδας), για τον Μπα αποτελεί έκπληξη η τελική εισήγηση του Μαρτίνεθ για το μέλλον του.

O διεθνής Σενεγαλέζος άσος δεν έχει θέση στο Λιμάνι και ο λόγος είναι το γεγονός ότι έχει "ανέβει" πολύ ο Παναγιώτης Ρέτσος! Σε κάθε περίπτωση και ο ίδιος ο Μπα δεν έχει κρύψει ότι θέλει να παίξει στο εξωτερικό, ενώ η ομάδα ζητάει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει και με τις περιπτώσεις των Πιέρ Κούντε (-έχει δείξει ενδιαφέρον για εκείνον η Μπρόντμπι) αλλά και με τους Χουάνγκ (τον "τσεκάρει" η Φράιμπουργκ) και Μαντί Καμαρά (βρίσκεται στη λίστα των Σασουόλο και Τζένοα).

Ποιος λύνει τα χέρια των Μαρτίνεθ-Κορδόν και ποιοι τα δένουν!

Να πούμε κι ένα τελευταίο που έχει ενδιαφέρον: Η έλευση του Σκάρπα στον Ολυμπιακό δεν δημιουργεί πρόβλημα όσον αφορά τις θέσεις ξένων, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει κοινοτικό διαβατήριο (παρόλα αυτά οι Πειραιώτες θα σηκώσουν όλο το συμβόλαιό του!), κάτι που δεν ισχύει όμως με τους Εσέ και Ορτέγκα.

Με την έλευσή τους η ομάδα θα συμπληρώσει και τις 12 θέσεις ξένων (σε κάθε ματς μπορούν να παίζουν μέχρι 5), εκτός αν αλλάξει κάτι με το στάτους τού Μαντί Καμαρά στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο Ρόντινεϊ θα έχει σε λίγο καιρό (μέχρι το τέλος του 2023) κοινοτικό διαβατήριο και, έστω κι έτσι, θα "ανοίξει" αργότερα τότε μια ακόμα θέση ξένου...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Ποντένσε για Ολυμπιακό - "Προβλήματα με FFP η Γουλβς, παραμύθι τα 15 εκατ. - Έτσι γυρίζει Ελλάδα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags