Μετά από τρεις θητείες δίπλα στον Μανουέλ Πελεγκρίνι, με την τελευταία στο Μάντσεστερ, ο Μαρτίν Ντεμικέλις αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του και έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά.

Γεννήθηκε σε μια μικρή κωμόπολη στην επαρχία της Κόρδοβα, ονόματι Χουστινιάνο Πόσε. Μεγάλωσε εκεί χωρίς πολλές πολυτέλειες, αφού πρόκειται για μια αγροτική κυρίως περιοχή μακρυά από τις μεγάλες πόλεις όπως το Ροζάριο και το Μπουένος Άιρες. Το μόνο που δεν στερήθηκε ποτέ ήταν το ποδόσφαιρο. Σε αυτή την υπέροχα δομημένη κωμόπολη (πραγματικό αλφάδι, όπως φαίνεται στο Google Maps), ο Μαρτίν Ντεμικέλις έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την τοπική Κομπλέχο Ντεπορτίβο, ενώ κατά την διάρκεια της εφηβείας του πέρασε και από την Κλουμπ Ρενάτο Τσεζαρίνι. Εκεί ήταν που τράβηξε και το «βλέμμα» της ιστορικής Ρίβερ Πλειτ, μέσα από ένα τουρνουά που διοργανώθηκε στο Ριο Κουάρτο του Ροζάριο. Μετά από τις τρομερές πιέσεις του συλλόγου προς την οικογένεια Ντεμικέλις, οι γονείς του θηριώδους αμυντικού πείθονται και δίνουν την συγκατάθεση τους για την μετακόμιση του νεαρού στην πρωτεύουσα. Έτσι το όνειρο ξεκινά…

Στα τμήματα υποδομής της Ρίβερ πέρασε δύο χρόνια. Το τρίτο του όμως στον σύλλογο ήταν αυτό που θα τον «σύστηνε» στο κοινό της Αργεντινής. Όλα οφείλονται στον τότε προπονητή των «Μιγιονάριος», Ραμόν Ντίαζ. Ο νυν τεχνικός της Βάσκο ντα Γκάμα, που έχει περάσει κι από την αγγλική Όξφορντ (!), είχε εστιάσει την προσοχή του στο απεριόριστο ταλέντο, που ήταν «συσσωρευμένο» εκείνη την εποχή στον σύλλογο. Εστεμπάν Καμπιάσο, Φερνάντο Καβενάγκι, Κριστιάν Λεντέσμα και Ματίας Λέκι ήταν μόνο μερικά από τα ονόματα, που βρίσκονταν το 2001 στο δυναμικό του συλλόγου, όντας όλοι κάτω των 23 ετών. Μέσα σε αυτούς λοιπόν, προσθέστε και τον 21χρονο Ντεμικέλις, ο οποίος κάνει το «μπάσιμο» στην πρώτη ομάδα και προσαρμόζεται άμεσα στα «θέλω» του Ντίαζ, παίζοντας στο πλευρό του Σέλσο Αγιαλά. Η Ρίβερ κατακτά τo Κλαουσούρα στο «νήμα» απέναντι στην Χιμνάσια Λα Πλάτα και ο νεαρός στόπερ αρχίζει να «φλερτάρει» με την απέναντι όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Την αμέσως επόμενη χρονιά, γίνεται βασικός και αναντικατάστατος. Αγωνίζεται σε 46 παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων, κατακτά εκ νέου το πρωτάθλημα και ένα μικρό «πανηγύρι» στήνεται γύρω από τους παίκτες του συλλόγου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr