Facebook Pixel Οι 10 Έλληνες ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι
| 2023-09-21 16:56:00

Όποιος τους προλάβει: Οι 10 Έλληνες ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι - Δύο top ονόματα στη λίστα!

Του Γιώργου Βροντάκη

Οι ελεύθεροι παίκτες είναι διαθέσιμοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και υπάρχουν μερικές περιπτώσεις ιδιαίτερα ελκυστικές. Το sportdog.gr σας αναφέρει τα 10 hot ονόματα Ελλήνων ποδοσφαιριστών που δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα.

Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορεί η Super League να έχει ξεκινήσει, όπως και τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές που δεν έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και μπορούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να υπογράψουν σε κάποιο σύλλογο.

Το sportdog.gr σας παρουσιάζει το Top 10 των Ελλήνων παικτών που είναι free agent.

Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σχετικής λίστας, ίσως και το μεγαλύτερο, είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός αποδεσμεύτκε από τον Ολυμπιακό και ακόμα δεν έχει υπογράψει σε κάποιο σύλλογο. Ακούστηκε μέχρι και η Καλαμάτα για να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά ακόμα και τώρα που διαβάζεται αυτές τις γραμμές κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Κώστας Σταφυλίδης μπορεί να έχει φύγει από την Ελλάδα από το 2013, αλλά έχει κάνει σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό έχοντας αγωνιστεί σε Λεβερκούζεν, Φούλαμ, Άουγκσμπουργκ, Στόουκ, Χοφενχάιμ και Μπόχουμ, αλλά από την 1η Ιουλίου ο 30χρονος αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη γερμανική ομάδα και ακόμα... ψάχνεται.

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λαμίας, αλλά ακόμα δεν έχει βρει νέα ομάδα με τον 35χρονο μέσο να έχει ακόμα δέκα μέρες. Το ίδιο ισχύει και για τον συμπαίκτη του Τάσο Καραμάνο με τον 33χρονο Έλληνα επιθετικό να έχει κάνει σπουδαία καριέρα και στο εξωτερικό, αλλά ακόμα είναι άνεργος.

 
Ο 28χρονος μέσος, Αλέξανδρος Καρτάλης έχει ξανά ζήσει την... ανεργία στο πετσί του και το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται μετά την τελευταία του παρουσία του στο Βόλο.

Ο 29χρονος μπακ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης μπορεί στο παρελθόν να έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Άρη, αλλά μετά τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού στη Super League 2 παραμένει χωρίς ομάδα.

Ο Αγγελος Τσάβος ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, αλλά μέχρι πρότινος ο 21χρονος αμυντικός ήταν μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένει, πλέον, τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Επίσης, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που κυκλοφορεί ελεύθερο είναι του Γιάννη Μυστακίδη. Ο 29χρονος μέσος με θητεία σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο, Ντε Γκράαφστσαπ, Γκόμικ, Ξάνθη, Βέροια, ήταν μέχρι πρότινος στο ρόστερ του Πανσερραϊκού.

 
Ο Νίκος Γιαννακόπουλος έκανε πέρσι το άλμα στην Ευρώπη αγωνιζόμενος στη Ζίμπρου, αλλά ο πρώην τερματοφύλακας των Πανιωνίου, Παναθηναϊκού, Άρη Λεμεσού, Κέρκυρα, Παναιτωλικού και Απόλλων Σμύρνης έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Μολδαβίας.

Τη δεκάδα κλείνει ένας νεαρός αμυντικός, ο Χρήστος Μαρμαρίδης. Ο 21χρονος άσος ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και όταν έφτασε στην ηλικιακή ομάδα των Κ17 μεταπήδησε στην αντίστοιχη του Άρη, όπου έμεινε ελεύθερος στις 30 Μάη.

Το Top 10 των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (35), Ολυμπιακός

Κώστας Σταφυλίδης (30), Μπόχουμ

Θοδωρής Βασιλακάκης (34), Λαμία

Τάσος Καραμάνος (32), Λαμία

Αλέξανδρος Καρτάλης (28), Βόλος

Δημήτρης Κωνσταντινίδης (29), Λεβαδειακός

Χρήστος Μαρμαρίδης (21), Άρης

Άγγελος Τσάβος (21), ΠΑΣ Γιάννινα

Γιάννης Μυστακίδης (29), Πανσερραϊκός

Νίκος Γιαννακόπουλος (30), Ζίμπρου 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags