Facebook Pixel Άγιαξ - Φέγενορντ: Το μεγαλύτερο ραντεβού χούλιγκαν όλων των εποχών - Η μάχη του Beverwijk (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-27 14:50:00

Το μεγαλύτερο ραντεβού χούλιγκαν όλων των εποχών - Ένας νεκρός από χτύπημα με σφυρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Το μεγαλύτερο ραντεβού χούλιγκαν όλων των εποχών - Ένας νεκρός από χτύπημα με σφυρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παιχνίδι του Άγιαξ με τη Φέγενορντ διεκόπη στο Αμστερνταμ με το σκορ να είναι στο 0-3 έπειτα από επεισόδια των γηπεδούχων και σήμερα θα ολοκληρωθεί. Το sportdog.gr θυμάται πώς ξεκίνησε η μεγάλη κόντρα των οπαδών των δύο ομάδων.

Στις 23 Μαρτίου 1997, δύο μεγάλες ομάδες χούλιγκαν, του Άγιαξ και της Φέγενορντ έχουν κανονίσει ραντεβού - θανάτου και συναντιούνται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α10 κοντά στο Beverwijk.  Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, αλλά είχε τεράστιο αντίκτυπο. Το ραντεβού των χούλιγκαν είχε απολογισμό έναν νεκρό.

Το κανονισμένο ραντεβού μεταξύ των οπαδών της Φέγενορντ και του Άγιαξ πριν την αναμέτρηση Άλκμααρ - Φέγενορντ, είναι το θλιβερό σημείο του χουλιγκανισμού ποδοσφαίρου στις Κάτω Χώρες.

Πριν από  26 χρόνια, η αντιπαράθεση έλαβε χώρα σε ένα λιβάδι, κοντά στη διάσημη μαύρη αγορά του Beverwijk. Η μάχη και το... ρινγκ μεταξύ των χούλιγκαν των δύο συλλόγων είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων από τους συμμετέχοντες. Η συμφωνία ήταν για 50 άνδρες από κάθε πλευρά, ώστε να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, αλλά οι υποστηρικτές της Φέγενορντ αθέτησαν τη συμφωνία και ήταν πολλοί περισσότεροι.

Η μάχη του Beverwijk

Ήταν μια πραγματική μάχη και οι χούλιγκαν επιτέθηκαν με όλα τα είδη όπλων. Όλο αυτό δεν διήρκεσε περισσότερο από 23 δευτερόλεπτα. Οι οπαδοί του Άγιαξ, οι οποίοι ήταν λιγότεροι περικυκλώθηκαν και ένας από αυτούς ο Carlo Picornie, έχασε τη ζωή του. Πέθανε έπειτα από χτύπημα με σφυρί στο κεφάλι, ενώ ένας φίλος του που έτρεξε για βοήθεια, δέχθηκε δυο μαχαιριές στα πνευμόνια, αλλά έζησε. Ο νεκρός ήταν 35 ετών. Δράστης ένας 21χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Οι hooligans της Φέγενορντ νικητών επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα τους και κατευθύνθηκαν προς το Άλκμααρ για να παρακολουθήσουν το ματς της ομάδας τους, σα να μην τρέχει τίποτα.

Η αστυνομία άργησε να επέμβει και όσοι είχαν αίμα ή λάσπη στα ρούχα τους, συνελήφθησαν. Όμως, οι περισσότεροι είχαν εξαφανίσει κάθε αποδεικτικό στοιχείο από πάνω τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags