Facebook Pixel Κέντρι Πάες: Ο 16χρονος άσος της Τσέλσι που έγραψε ιστορία στη Λατινική Αμερική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-13 14:34:00

Ο ανήλικος που πρόλαβε η Τσέλσι και έγραψε ιστορία στη Λατινική Αμερική (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο ανήλικος που πρόλαβε η Τσέλσι και έγραψε ιστορία στη Λατινική Αμερική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής, Κέντρι Πάες που υπέγραψε πριν από λίγους μήνες στη Τσέλσι, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στα Προκριματικά της Νότιας Αμερικής κόντρα στη Βολιβία.

Το Εκουαδόρ επικράτησε με 2-1 στη Λα Παζ και ο ανήλικος Νοτιοαμερικανός άσος έγραψε ιστορία. Σε ηλικία 16 ετών και 161 ημερών, ο Κέντρι Πάες έβαλε το όνομά του στην ιστορία της ηπείρου, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στα Προκριματικά της Νότιας Αμερικής.

Η ικανότητά του να εκμεταλλεύεται χώρους έφερε το γκολ και ξεπέρασε τα ονόματα του Παραγουανού, Γκουστάβο Νέφα και του Ουρουγουανού, Ελάντιο Μπενίτεθ.

Ο Κέντρι Πάες εντάχθηκε στην Τσέλσι από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε και έγινε η πρώτη μεταγραφή του Μαουρίτσιο Ποκετίνο στο Στάμφορντ Μπριτζ.  Αναμφισβήτητα είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός από τη νέα γενιά των ποδοσφαιριστών που διαθέτει η χώρα.

Ο «Ντίμα»

Η Τσέλσι μάλιστα αγόρασε τον νεαρό για 18,4 εκατ. ευρώ, με ουσιαστική μεταγραφή μόλις το 2025, όταν θα έχει ενηλικιωθεί. Με τα χρήματα που θα πάρει θα βοηθήσει τον πατέρα του Ρέι που είναι οδηγός και τη μητέρα του Τζέσικα που είναι έμπορος, αλλά έχουν χωρίσει.

Οι συμπαίκτες του τον λένε «Ντίμα», δηλαδή Ντι Μαρία, γιατί το αριστερό μαγικό του πόδι.

Εντυπωσίασε στις ομάδες Νέων

Γεννημένος το 2007, ο Κέντρι Πάες έχει κάνει ήδη όνομα στην ομάδα νέων της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε καθώς ο αριστεροπόδαρος χαφ έχει πραγματοποιήσει έξι εμφανίσεις σε υψηλό επίπεδο σε επίπεδο συλλόγου, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Σύμφωνα με την El Universo, ο μέσος σημείωσε 39 γκολ σε 106 αγώνες από το 2018 και το 2022 και ήταν σταθερός σε όλες τις ομάδες νέων. Συνέχισε την εντυπωσιακή ανοδική του πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στην Αργεντινή καθώς συμμετείχε και στα τρία παιχνίδια των ομίλων του Ισημερινού, σκοράροντας και ασίστ στη νίκη 9-0 επί των Φίτζι, και έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε ποτέ στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags