Facebook Pixel Με... ολλανδική συνταγή η Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στο EURO 2024 κόντρα στους οράνιε (BINTEO)
| 2023-10-16 14:02:00

Έτσι θα "μαδήσει" η Ελλάδα τις τουλίπες: Με... ολλανδική συνταγή για το EURO 2024 (BINTEO)

Του Γιώργου Βροντάκη

Η Ελλάδα φιλοξενεί την Ολλανδία στην «OPAP Arena» για τα προκριματικά του EURO 2024 και έχει ως στόχο τη νίκη παίζοντας με... ολλανδική συνταγή στην επίθεση.

Η «γαλανόλευκη» του Γκουστάβο Πογιέτ αντιμετωπίζει στο ματς τελικό την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια και για την επίθεση ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει... ολλανδική συνταγή.

Ο Ουρουγουανός προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει βασικό τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21 με τη φανέλα της Φένλο, έχοντας 26 γκολ σε 30 αναμετρήσεις.

Η τρομερή χρονιά του Γιακουμάκη με την Έμεν

Ο Έλληνας επιθετικός τον Αύγουστο του 2020 υπέγραψε για 200.000 ευρώ διετές συμβόλαιο με την ολλανδική ομάδα και στον πρώτο του αγώνα πέτυχε χατ-τρικ εναντίον της Έμεν. Ο Γιακουμάκης είχε κάνει εκπληκτική σεζόν στα ολλανδικά γήπεδα και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε σκοράρει σε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές, γράφοντας ιστορία για τον σύλλογο. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη φανέλα της Φένλο βρίσκοντας δίχτυα 26 φορές και αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, αλλά η ομάδα του υποβιβάστηκε.

 
Το plan B με Παυλίδη

Ακόμα και αν ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν παίξει βασικός ή δεν είναι στη μέρα του, ο παίκτης που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο επιθετικός της Άλκμααρ γνωρίζει πολύ καλά το ολλανδικό πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται στην Eredivisie από τον Γενάρη το 2019, φορώντας τη φανέλα της Βίλεμ, ως δανεικός από τη Μπόχουμ.

Στην πρώτη του σεζόν είχε 14 συμμετοχές και πέντε τέρματα, ενώ μια χρονιά αργότερα σε 25 αγώνες, βρήκε δίχτυα 11 φορές. Στην τελευταία του χρονιά στη Βίλεμ αγωνίστηκε σε 33 ματς και πέτυχε 12 τέρματα και από τη σεζόν 2021-22 φοράει τη φανέλα της Άλκμααρ.

Η πρώτη του χρονιά στην ΑΖ ήταν εντυπωσιακή με 18 γκολ σε 37 αγωνιστικές και την περίοδο 2022-23 σημείωσε 12 τέρματα σε 25 ματς και φέτος έχει ήδη 10 γκολ σε 8 αναμετρήσεις.

Η Εθνική Ελλάδας θέλει απόψε τους... Ολλανδούς σκόρερ της, καθώς εκτός από τη νίκη θα επιθυμούσε αυτή να γίνει και με τρία γκολ διαφορά.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags