Facebook Pixel Ιωαννίδης: ’’Τον είχα τον Ακέ και δεν ασχολήθηκα μαζί του - Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου’’ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-17 18:21:00

Ιωαννίδης: ’’Τον είχα τον Ακέ και δεν ασχολήθηκα μαζί του - Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου’’ (Vid)

Sportdog Team
Ιωαννίδης: ’’Τον είχα τον Ακέ και δεν ασχολήθηκα μαζί του - Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου’’ (Vid)

Ο διεθνής στράικερ μίλησε για το ματς με την Ολλανδία.

Συνέντευξη στον Bwin ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 παραχώρησε ο Ιωαννίδης και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αλματώδη πρόοδο στο γήπεδο, ενώ στάθηκε και στην χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στην Ολλανδία.

Αναλυτικά, ο Φώτης Ιωαννίδης τόνισε:

«Ξύπνησα με μια απογοήτευση. Νιώσαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό το βήμα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στις λεπτομέρειες. Αν μια από τις φάσεις που είχαμε έμπαινε γκολ, θα ήμασταν εμείς που θα παίρναμε τη νίκη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για την τακτική προσέγγιση της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Ολλανδία: «Υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Η Ολλανδία μάς ανάγκασε να παίξουμε πιο πίσω. Το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό και πρέπει να μάθεις να υποφέρεις και λίγο. Στο τέλος πήραμε μέτρα στο γήπεδο, δείξαμε πως μπορούσαμε και εμείς να είμαστε απειλητικοί και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν αντιλαμβάνεται τη βελτίωση της Εθνικής ομάδας: «Η Εθνική ομάδα έχει κάνει άλματα προόδου και το βλέπουμε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου και να τις κοιτάξουμε στα μάτια. Θεωρώ ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία, έχουμε βάλει ψηλούς στόχους, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και σημασία έχει το πώς προσεγγίζουμε τα παιχνίδια».

Για τη δική του απόδοση: «Το αναλύω κι εγώ όσο μπορώ, για να δω τα λάθη μου και τι έκανα σωστά. Το κάνουμε αυτό οι ποδοσφαιριστές, για να γινόμαστε καλύτεροι».

Για τις μονομαχίες με Φαν Ντάικ και Ακέ: «Με τον Φαν Ντάικ μίλησα μόνο στο τέλος λίγο, δεν ασχολήθηκα πολύ με τον Ακέ. Ένιωσα καλά απέναντί στον Ακέ και προσπάθησα να μείνω στη δική του πλευρά. Ένιωσα ότι τον είχα, ότι ήμουν σε καλύτερη κατάσταση. Νιώθω ότι μπορώ να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε αμυντικό. Ο Φαν Ντάικ είναι με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός στον πλανήτη. Φωνάζει σε όλο το γήπεδο, ελέγχει τα πάντα και έχει φοβερά προσόντα. Νιώθεις κάποιες φορές πως δεν έχεις ελπίδα απέναντί του, αλλά δεν σκεφτόμουν έτσι χθες και χθες κατάφερα σε κάποιες περιπτώσεις να του βάλω δύσκολα. Δεν τον φοβήθηκα, γιατί αυτό είναι το επίπεδο που θέλω να αγωνίζομαι και να αγωνιστώ και στο μέλλον. Αν δείξω φόβο, σημαίνει ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο και δεν έδειξα φόβο».

Για την καλή του φόρμα: «Νιώθω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Δεν είχα ποτέ μέσα μου την αμφιβολία ότι δεν θα τα καταφέρω να το δείξω και το θέμα ήταν να το δείξω στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να το κάνω για να βοηθώ τις ομάδες μου. Είτε τον Παναθηναϊκό, είτε την Εθνική ομάδα».

Για τα στοιχεία στα οποία έχει βελτιωθεί: «Αντιλαμβάνεσαι μόνος σου τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσεις. Τα βλέπεις, στα εξηγούν και οι προπονητές ή οι αναλυτές της ομάδας σου. Τον τελευταίο χρόνο είχα βρει κάποιες αδυναμίες για τις κινήσεις μου στο τελευταίο τρίτο, πώς να ανοίγω τον χώρο, να βοηθώ τους συμπαίκτες μου και να είμαι σε θέσεις να σκοράρω. Είναι κάτι που δούλεψα και συνεχίσω να δουλεύω, όπως και τα τελειώματά μου».

Για τη δημιουργία στο παιχνίδι του: «Αισθανόμουν ότι είχα αυτό το στοιχείο. Θέλω να γίνομαι ένα με την ομάδα στην κυκλοφορία της μπάλας και να βοηθάω όσο μπορώ. Μέσα από αυτό βγαίνουν και οι τελικές πάσες, κάτι που είχα από μικρός».

Για τη φάση που τελείωσε χωρίς να δώσει πάσα στον Μασούρα: «Δεν θα σκεφτώ ποτέ να βάλω εγώ το γκολ όταν υπάρχει συμπαίκτης σε καλύτερη θέση, δεν μου περνά αυτό από το μυαλό. Αν έβλεπα μια εύκολα πάσα εννοείται πως θα έδινα την πάσα. Ίσως έπρεπε να κάνω ένα πιο ήρεμο βήμα και να ψάξω την πάσα. Εκεί που έφτασα ένιωσα πως με ένα μυτάκι θα μπορούσα να σκοράρω. Γλιστρούσε πολύ και η μπάλα, όχι ότι δικαιολογούμαι… Μέσα στις προπονήσεις είχα κάνει δύο τέτοιες φάσεις και βγήκαν, αλλά αυτή τη φορά δεν πήγε η μπάλα εκεί που ήθελα. Οι τερματοφύλακες πολλές φορές δεν περιμένουν να τελειώσει τη φάση πάνω στο τρέξιμο».

Για την άστοχη κεφαλιά που είχε: «Ήταν πιο ψηλά η μπάλα και δεν μπορούσα να τη στείλω εκεί που ήθελα. Ίσως αν σηκωνόμουν λίγο πιο ψηλά. Ήταν κρίμα, γιατί ήταν μια ωραία φάση».

Για τη γεμάτη απαιτητικά παιχνίδια σεζόν που διανύει: «Εννοείται πως παίζει ρόλο η φυσική κατάσταση και να είσαι σωματικά όσο καλύτερα μπορείς. Πρέπει να υπάρχει και η αποθεραπεία. Μέσα από τα παιχνίδια πρέπει να βελτιώνεσαι, υπάρχει καταπόνηση αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να τα δίνεις όλα».

Για το πώς διαχειρίζεται πνευματικά τα συνεχή ματς: «Προσωπικά ό,τι συμβαίνει τα αφήνω πίσω, είτε είναι επιτυχία, είτε αποτυχία. Ο μόνος τρόπος να ξεχάσεις μια αποτυχία, είναι να συνεχίσεις και ο μόνος τρόπος να έχεις ξανά επιτυχίες είναι να αφήνεις πίσω την προηγούμενη. Έχουμε πολλά παιχνίδια και προσωπικά μου αρέσει αυτό γιατί έχεις συνεχώς προκλήσεις μπροστά σου».

Για το πόσο καλύτερο και ώριμο θεωρεί τον φετινό Παναθηναϊκό: «Θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα βγάλουμε και άλλες αρετές στο γήπεδο. Έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Πιστεύω πως θα δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια».

Για το αν ο Παναθηναϊκός φέτος έχει αλλάξει πλάνο: «Το πλάνο δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Έχει να κάνει με την ποιότητα, που έχει ανέβει, όπως και ο αριθμός των παικτών που μπορούν να προσφέρουν. Το να βγαίνει ένας παίκτης και μπαίνει ένας άλλος, με την ποιότητα να παραμένει ίδια ή να γίνεται καλύτερη, είναι σημαντικό».

Για το αν σκέφτεται από τώρα τα playoffs πρόκρισης στο Euro: «Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τη Γαλλία, από το οποίο έχουμε να κερδίσουμε πολλά και να μάθουμε πράγματα για τη συνέχεια. Είναι νωρίς να μιλάμε από τώρα για τα playoffs».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags