Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Λουτσέσκου της Ελβετίας: Ο πωλητής παρκέ που έγινε προπονητής και το τυχερό καπέλο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-26 15:55:00

Ο Λουτσέσκου της Ελβετίας: Ο πωλητής παρκέ που έγινε προπονητής και το τυχερό καπέλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο Λουτσέσκου της Ελβετίας: Ο πωλητής παρκέ που έγινε προπονητής και το τυχερό καπέλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε τον τυχερό του σκούφο, έτσι και ο Ματία Κρότσι - Τόρτι έχει το γούρικο καπέλο που δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Η δεισιδαιμονία, είναι ένα πράγμα γνώριμο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που πρώτα μπαίνουν στο γήπεδο με το δεξί τους πόδι και μετά με το αριστερό πόδι, στο τένις ο Ράφα Ναδάλ είναι ο πιο... περίεργος και γενικά σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν γούρια. Ο προπονητής της Λουγκάνο, Μάτια Κρότσι-Τόρτι έχει και αυτός το δικό του.

Ο 41χρονος Ελβετός τεχνικός δεν αποχωρίζεται με τίποτα το καπέλο του. Πιστεύει πως του φέρνει τύχη και το φοράει ένα σε κάθε αγώνα. Εάν η Λουγκάνο δεν κερδίσει θα δωρίσει το καπέλο του σε ένα παιδί ή σε έναν φίλαθλο, μόνο για να εμφανιστεί με άλλο στο επόμενο παιχνίδι, ελπίζοντας ότι μπορεί να δώσει τύχη.

Δεν είναι μόνο το καπέλο

Η δεισιδαιμονία δεν περιορίζεται στο κάπελο. Όταν μια φορά δεν μπόρεσε να πάει κατ' εξαίρεση σε μια προκαταρκτική συνέντευξη Τύπου της Λουγκάνο και η ομάδα του κέρδισε τον επόμενο αγώνα, τότε ο Κρότσι - Τόρτι ρώτησε τον δημοσιογράφο αν μπορούσε να στέλνει τον βοηθό του κάθε εβδομάδα.

Όπως καταλαβαίνετε, ο Κρότσι - Τόρτι είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τις συνήθειες, επειδή του προσφέρουν ηρεμία στον ταραχώδη ποδοσφαιρικό κόσμο. Επίσης, πηγαίνει καθημερινά μισή ώρα βόλτα χωρίς να χρησιμοποιεί το κινητό του.

Η ευκαιρία που τράβηξε από τα μαλλιά

Ως ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας και όταν κρέμασε τα παπούτσια του, άρχισε να εργάζεται ως ταχυδρόμος και μετά έγινε πωλητής παρκέ για το δάπεδο, συνδυάζοντας αυτές τις δουλειές με θέσεις στα κατώτερα κλιμάκια του ελβετικού ποδοσφαίρου ως προπονητής. Το 2018 έγινε βοηθός στη Λουγκάνο και τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε πρώτος.

Ο Κρότσι - Τόρτι άρπαξε αυτή την ευκαιρία και με τα δύο χέρια. Υπό την ηγεσία του, η Λουγκάνο κατέκτησε το κύπελλο το 2022 και η ελβετική ομάδα έχει καταφέρει να γοητεύσει για την ώρα στην Conference League. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags