Βέλη κατά της κυβέρνησης για την οπαδική βία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου έγινε επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα ξω από μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πηγές από τη συμπρωτεύουσα, στις 05:30 ομάδα ατόμων κινήθηκε στο σημείο και χτύπησε με ξύλα έναν άνδρα που εργαζόταν στην υποδοχή του καταστήματος, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λώρη Μαργαρίτη. Ο άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από όπου πήρε εξιτήριο.

Υπήρχε όμως και συνέχεια! Στις 15.00 στο ύψος της αερογέφυρας της Βούλγαρη περίπου 20 οπαδοί του ΠΑΟΚ που επέβαιναν πάνω σε μηχανάκια και επέστρεφαν από τη Μίκρα συγκρούστηκαν με ισάριθμους οπαδούς του Άρη στη συμβολή της Καραμανλή με τη Βούλγαρη. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές.

Δύο επεισόδια με οπαδικά κίνητρα την ίδια μέρα! Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, όπως σημείωσε σε σχετικό ρεπορτάζ το Sportdo.gr

«Βαρεθήκαμε να δικαιωνόμαστε … Μια στρατιά αστυνομικών έξω από τις θύρες και σε κεντρικό σημείο της πόλης οπαδικό …. Τα λέγαμε τα λέμε αλλά πέρα βρέχει Δεν χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να αντιληφθείς το σωστό και το λάθος

Απλά χρειάζεται να μην είσαι ευθυνόφοβος και να θες το κοινό καλό», αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης σε ανάρτησή του και προσθέτει:

«Όταν ο πρωθυπουργός στις 16 Αυγούστου μιλούσε για επιστροφή της ΕΛ.ΑΣ. εξω απο τις θυρες κάποιοι όφειλαν να τον προστατεύσουν . Αντ’αυτού διέταζαν κατά εκατοντάδες αστυνομικούς να κάνουν τους security των ΠΑΕ

Τα γεγονότα πριν λίγες βδομαδες σε ντέρμπι στην πόλη μας, της προηγουμενης βδομάδας αλλά και τα σημερινά εκθέτουν τους πάντες Και τώρα για ακόμη μια φορά θα τρέξουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.