Facebook Pixel "Ντροπή" το Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία: "Παραβιάζει τους κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα"
| 2023-11-01 11:25:00

"Ντροπή" το Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία: "Παραβιάζει τους κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Sportdog Team
"Ντροπή" το Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία: "Παραβιάζει τους κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034.

Η FIFA έκανε γνωστό πως η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2034, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς τονίζει πως FIFA παραβιάζει τους δικούς της κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Μουντιάλ θα επιστρέψει στην Ασία σε 11 χρόνια, με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αντιδρούν έντονα, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Η Διεθνής Αμνηστία, με τον επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, Στιβ Κόκμπερν ανέφερε: «Πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών εάν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα».

«Δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία»

Επίσης, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την πρόεδρο Μίνκι Γουόρντεν χαρακτήρισε «ντροπή» τη διεξαγωγή του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος στη συγκεκριμένη χώρα:

«Η Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να ανταμείβεται για την καταστολή της. Δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κυβερνητικής καταστολής. Είναι αδύνατο για τη FIFA να παρακολουθεί και να επιθεωρεί συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία με βάση τη δική της πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η FIFA αποτυγχάνει στην ευθύνη της απέναντι στον κόσμο του ποδοσφαίρου να διεξάγει τις διαδικασίες διαγωνισμού κι επιλογής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ηθικό, διαφανή, αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags