Facebook Pixel Sportdog.gr | Η αλβανική μαφία έκλεψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Γιατί δεν πήρε τίποτα από τον Μέσι...
| 2023-11-07 14:52:00

Η αλβανική μαφία έκλεψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Γιατί δεν πήρε τίποτα από τον Μέσι...

Του Γιώργου Βροντάκη

Διάσημοι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν συχνά στο στόχαστρο ληστών.

Στο podcast της εφημερίδας «el espanol» φιλοξενήθηκε ο "el capo" ή το αφεντικό της αλβανικής μαφίας. Ο Αλμπέρτο, όπως συστήθηκε, ο επικεφαλής της αλβανικής μαφίας από το Κόσοβο.

Το 2012 ο Αλμπέρτο αποκάλυψε πως ​​λήστεψε το σπίτι του Γιόχαν Κρόιφ, του διάσημου ποδοσφαιριστή του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα, με τη λεία που πήραν τότε ήταν περίπου 20.000 ευρώ, αν και ο τότε προπονητής των μπλαουγκράνα ανέφερε ότι το κλεμμένο ποσό ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ.

Τα σπίτια τους ληστεύονταν συνήθως ενώ ήταν σε αγώνες. Η ισπανική αστυνομία δεν μπορούσε να πιάσει τους εγκληματίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο.

«Δεν ήθελα να κλέψω το Μέσι από σεβασμό»

Μία από τις ομάδες του λήστεψε το σπίτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στη γενέτειρά του Μαδέρα. Επίσης, η δεύτερη ομάδα του κατάφερε να μπει στην έπαυλη του Λιονέλ Μέσι σε μια γειτονιά της Βαρκελώνης που ονομάζεται Casteldefels, αλλά οι ληστές δεν πήραν τίποτα. Ο Αλμπέρτο ​​δικαιολόγησε αυτή την πράξη λέγοντας ότι ο Μέσι είναι ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής και ότι γλίτωσε το σπίτι του από σεβασμό.

«Πρόσφατα, πριν από περίπου ένα χρόνο, μπήκαμε στο σπίτι. Ο Μέσι ήταν ήδη στο Παρίσι τότε και οι γονείς του έμεναν εκεί. Ξέρω καλά αυτή την περιοχή, μπορούσα αλλά δεν ήθελα από σεβασμό για τον Μέσι. Τον αγαπώ και αυτό είναι. Αρκετές φορές σταμάτησα ακόμη και ανθρώπους που ήθελαν να εισβάλουν στο σπίτι του Μέσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πληροφοριοδότης παίρνει το 30%

Ακριβά πράγματα από τα σπίτια των Καρίμ Μπενζεμά, Άνχελ Ντι Μαρία, Άλβαρο Μοράτα ήρθαν στα χέρια της αλβανικής μαφίας και το τελευταίο στη σειρά ήταν το σπίτι του Σέρχιο Ράμος.

Στο 90% των ληστειών, πριν πάνε στο σπίτι του διάσημου, λαμβάνουν πληροφορίες για το τι υπάρχει μέσα, που βρίσκεται και πώς μπορούν να το κλέψουν. Έχουν πληροφορίες για τα χρηματοκιβώτια ή πού βρίσκεται ο χρυσός, το πιο περιζήτητο μέταλλο στις τελευταίες τους δράσεις.

Ξενοδοχεία οι φυλακές στην Ισπανία

Αυτός που τους δίνει τις πληροφορίες χρεώνει το 30% των συνολικών κερδών που αποκτήθηκαν από τη ληστεία. Φυσικά, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, φροντίζουν να μην είναι κανείς στο σπίτι. Ξέρουν ότι η ληστεία ενός σπιτιού έχει ελαφριά τιμωρία, αλλά όταν γίνεται με το... ζόρι οι συνέπειες είναι μεγαλύτερες.

Και επίσης προτιμούν να δρουν στην Ισπανία , αφού οι φυλακές τους είναι ξενοδοχεία σε σύγκριση με αυτές σε χώρες όπως η Αυστρία, η Τουρκία ή η Αλβανία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags