Facebook Pixel Ιβάν Καβιέδες: O τσιγγάνος «Spiderman» του ποδοσφαίρου - Ο κορυφαίος σκόρερ που ήταν καλύτερος στο κρεβάτι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-11-09 12:38:00

O τσιγγάνος "Spiderman": Ο κορυφαίος σκόρερ του κόσμου που ήταν καλύτερος στο κρεβάτι παρά στο γήπεδο

Του Γιώργου Βροντάκη
O τσιγγάνος "Spiderman": Ο κορυφαίος σκόρερ του κόσμου που ήταν καλύτερος στο κρεβάτι παρά στο γήπεδο

Ο Ιβάν Καβιέδες, ο «Inseminator» (σπερματοδότης) όπως τον αποκαλούσαν ήταν ο πρώτος σκόρερ του κόσμου το 1998, πετυχαόνοντας περισσότερα γκολ από τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο και τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Γεννημένος το 1977, σε ηλικία μόλις έξι ετών έχασε και τους δύο γονείς του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια με τους θείους του, λάτρεις του ποδοσφαίρου, όπως και οι περισσότεροι από τον λαό του Ισημερινού. Χάρη σε αυτούς, ο Ιβάν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, επιδεικνύοντας αμέσως τις επιθετικές δεξιότητες του.

Τα 43 γκολ σε μια σεζόν

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Έμελεκ το 1995 και τρία χρόνια αργότερα έγινα ο κορυφαίος σκόρερ του κόσμου πετυχαίνοντας 43 γκολ σε μια σεζόν. Περιπλανήθηκε στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας (Θέλτα, Βαγιαδολίδ) της Πορτογαλίας (Πόρτο), της Αγγλίας (Κρίσταλ Πάλας), της Ιταλίας (Περούτζια), του Μεξικού (Πουέμπλα) και της Αργεντινής (Αρχεντίνος Τζούνιορς).

Τσιγγάνος του ποδοσφαίρου

Πολλές νυχτερινές επιδρομές, πολλές γυναίκες θύματα της απίστευτης λατινικής γοητείας του. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα έγινε πρωτοσέλιδο καθώς έστειλε το Εκουαδόρ στο πρώτο του Μουντιάλ και παραμένει είδωλο στη χώρα του.

Χάρη σε ένα από τα γκολ του, η εθνική ομάδα της Νότιας Αμερικής κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο κύπελλο, το 2002, στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Τσιγγάνος του ποδοσφαίρου, έχει ζήσει την καριέρα του σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες και γυναίκες.

Ο "Σπερματοδότης" με τα 9 παιδιά με 9 διαφορετικές γυναίκες

Πρωτοσέλιδο έγινε και για μια περίεργη ιστορία, η οποία του χάρισε και το παρατσούκλι "Σπερματοδότης", καθώς το 1999 βρέθηκε στο επίκεντρο μιας περίεργης ιστορίας λόγω της υποτιθέμενης πατρότητας τριών παιδιών του, όπως δήλωσαν τρεις διαφορετικές γυναίκες. Φέρεται να έχει εννέα παιδιά με εννέα διαφορετικές γυναίκες και έχει εμπλακεί σε πολλές διαμάχες όλα αυτά τα χρόνια.

Σε κλινική απεξάρτησης

Κρεμάστησε στα μανταλάκια επειδή κατέληξε πριν οχτώ χρόνια σε μια κλινική για απεξάρτηση από την κατάχρηση ναρκωτικών. Πάσχει από εθισμό σε ψυχοδραστικές ουσίες και ναρκωτικά. «Χρησιμοποιούσα κοκαΐνη στα 32 μου, αλλά δεν έκανα ναρκωτικά όταν έπαιζα», είπε ο Καβιέδες σε συνέντευξή του στο Vistazo το 2020.

Η μάσκα του Spiderman

Το 2006, με τη φανέλα του Ισημερινού πέτυχε το τρίτο γκολ στη νίκη με 3-0 επί της Κόστα Ρίκα, έβγαλε μια μάσκα Spider-Man από το εσώρουχό του και την φόρεσε για να πανηγυρίσει. Ήταν ένας φόρος τιμής στον Οτιλίνο Τενόριο, έναν πρώην συμπαίκτη του που πέθανε σε τροχαίο, όπως οι γονείς του Ιβάν.

Φυλάκιση πέντε ημερών

Σήμερα, ο 46χρονος Ιβάν Καβιέδες έγινε viral βγήκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τον δείχνει να έχει συλληφθεί στην πόλη Τένα, αφού προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο. Μεθυσμένος, επιτέθηκε σε τέσσερα άτομα και απείλησε τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους ότι ήταν μέλος μιας ομάδας οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρώην κορυφαίος εμφανίζεται ξυπόλητος, δεμένος με χειροπέδες και επιθετικός απέναντι στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ημερών. 

Σα ναυτικός με διαφορετική «φίλη» σε κάθε λιμάνι

Αυτός ήταν ο Καβιέδες: ένας χαρακτήρας πάντα έξω από το κουτί, συχνά στο επίκεντρο περίεργων και παράδοξων καταστάσεων. Ένα είδος «τσιγγάνου», δεδομένου ότι έχει δείξει ότι δεν είναι κάποιος που «ριζώνει» εύκολα, τόσο με τις γυναίκες όσο και με το ποδόσφαιρο. Ένας γνήσιος παγκοσμιοποιός του ποδοσφαίρου, που σαν ναυτικός έχει διαφορετική «φίλη» σε κάθε λιμάνι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags