Facebook Pixel Προκριματικά Euro 2024: Γκολ και ασίστ Ντεσπόντοφ - Πρόκριση-θρίλερ η Ουγγαρία με γκολ στο 97’ - Πέρασε από την Κύπρο η Ισπανία (vid)
| 2023-11-16 21:13:00

Γκολ και ασίστ Ντεσπόντοφ - Πρόκριση-θρίλερ η Ουγγαρία με γκολ στο 97’ - Πέρασε από την Κύπρο η Ισπανία (vid)

Sportdog Team

Μπορεί η Βουλγαρία, με μια ασίστ και ένα γκολ του παίκτη του ΠΑΟΚ να ήταν κοντά σε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Ουγγαρία, όμως οι Μαγυάροι κατάφεραν και πήραν "χρυσό" βαθμό για την πρόκριση στο Euro 2024 μιας και ο Πέτκοφ με αυτογκόλ έκανε το σκορ 2-2. Την ίδια στιγμή η Ισπανία πέρασε με 1-3 από την Κύπρο, ενώ η Αυστρία δεν είχε πρόβλημα και κέρδισε με 0-2 την Εσθονία.

Προκριματικά Euro 2024: Η Ουγγαρία έγινε η 10η ομάδα που εξασφάλισε και τυπικά την παρουσία της στα τελικά του EURO 2024 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας και το έκανε με τρόπο άκρως... δραματικό: Ισοφαρίζοντας τη Βουλγαρία στο τελικό 2-2 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης, με buzzer beater... αυτογκόλ του Πετκόφ στο 97ο λεπτό!

Αυτός ο βαθμός, που ήρθε με πολύ κόπο μέσα από ένα πολύ σκληρό ματς με δύο αποβολές (37' Αντόφ - 57' Κέρκες) ήταν αρκετός για τους Μαγυάρους για να φτάσουν πλέον στους 15 βαθμούς και να διασφαλίσουν και μαθηματικά την παρουσία τους σε τρίτο σερί EURO.

Την ίδια ώρα η Ισπανία πέρασαν σαν... αέρας απ' την Κύπρο με το άνετο 3-1 κι ανέβηκε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου, καθώς την ίδια ώρα η Σκωτία έμεινε στο 2-2 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα. Η «ρόχα» τελείωσε το ματς απ' το πρώτο ημίωρο, όταν σημείωσε τρία γκολ με τους Γιαμάλ, Ογιαρθάμπαλ, Χοσελού (μείωσε στο 75' ο Πηλέας για την Κύπρο) και στη συνέχεια έκανε... συντήρηση δυνάμεων.

Οι Σκωτσέζοι είδαν δύο φορές τον Κβαρατσκέλια να σκοράρει και να δίνει ισάριθμες φορές το προβάδισμα στους Γεωργιανούς (υποψήφιος αντίπαλος της Ελλάδας σε πιθανό τελικό των play off), όμως οι ΜακΤόμινεϊ και Σάνκλαντ χάρισαν τον βαθμό της ισοπαλίας στους «χαϊλάντερς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags