Facebook Pixel Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Η κλάση του Κωνσταντέλια έκανε τη διαφορά και η Ελλάδα δήλωσε έτοιμη για τη Γαλλία! (Vid)
| 2023-11-17 20:52:00

Η κλάση του Κωνσταντέλια έκανε τη διαφορά και η Ελλάδα δήλωσε έτοιμη για τη Γαλλία! (Vid)

Sportdog Team
Η κλάση του Κωνσταντέλια έκανε τη διαφορά και η Ελλάδα δήλωσε έτοιμη για τη Γαλλία! (Vid)

Άνετη επικράτηση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επί της αδύναμης Νέας Ζηλανδίας.

Νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο φιλικό της άδειας Ριζούπολης χάρη στα τέρματα των Κωνσταντέλια και Γιακουμάκη απέναντι στη μη ανταγωνιστική Νέα Ζηλανδία με 2-0. ''Ξεμπούκωσαν'' οι διεθνείς μας ενόψει του μεγάλου ματς με τη Γαλλία στην OPAP ARENA, δοκιμές από τον Πογέτ στην αναμέτρηση.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Η Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρο πως στο EURO 2024 δεν μπορεί να προκριθεί μέσω της φάσης των ομίλων και για να τα καταφέρει, πρέπει να περάσει διά των πλέι-οφ. Επομένως τα κρίσιμα παιχνίδια είναι αυτά του Μαρτίου και όχι το επόμενο με τη Γαλλία. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η χώρα μας δε θα διεκδικήσει τις ελπίδες της στον όμιλο. Το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία ήταν μια καλή ευκαιρία, ώστε ο Πογέτ να μετρήσει τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ουρουγουανός είναι σε κρίση με την ΕΠΟ, όμως δε σκοπεύει να φύγει.

Με όλα αυτά, ο Πογέτ διάλεξε τους: Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Μπακασέτα, Κωνσταντέλια, Μασούρα και τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ντέλια στο αρχικό σχήμα με τη γαλανόλευκη. Για τη Νέα Ζηλανδία άρχισαν την αναμέτρηση οι: Βουντ, Μπίντον, Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ, Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ, Μπελ, ΜακΚόβατ, Γουντ.

''Αφεντικό'' στο πρώτο μέρος

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε τον αγώνα με ορμή και διάθεση να δώσει θέαμα και γκολ σε όσους παρακολούθησαν το ματς. Η Νέα Ζηλανδία ήταν διατεθειμένη να παίζει με ψηλά τις γραμμές και διευκόλυνε αυτό το έργο. Ο Πογέτ διάλεξε το κλασικό του 4-3-3 και μόλις στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη σοβαρή απειλή. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, αλλά το δοκάρι του στέρησε την επιστροφή στα γκολ. Λίγο αργότερα, στο 10', ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε να βρει τον Γιακουμάκη με σέντρα αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το παρθενικό γκολ του Ντέλια με τη φανέλα της εθνικής!

 

Στο 12' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Χατζηδιάκος έκοψε την μπάλα με εντυπωσιακό τάκλιν. Στο 29ο λεπτό η Ελλάδα πέτυχε κι άλλο γκολ με τον Γιακουμάκη να ευστοχεί προ κενής εστίας στη συνέχεια μιας στατικής φάσης. Οι διεθνείς δεν έριξαν τον ρυθμό και κυνήγησαν κι άλλα τέρματα, με τον Γιακουμάκη να λαθεύει σε τετ-α-τετ ύστερα από πάσα του Κωνσταντέλια στο 32'. Ο ίδιος πάσαρε και στον Τσιμίκα στο 34', αλλά ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ δε βρήκε δίχτυα. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Δεν κινδύνεψε στο δεύτερο και πάει για... Γαλλία!

Ο Πογέτ αποφάσισε να μην αλλάξει κανέναν από τους 11 με την εκκίνηση του δεύτερου 45λεπτου και οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν. Στο 54ο λεπτό ο Γιακουμάκης ζήτησε αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Παυλίδης, ενώ στο ματς μπήκαν και οι Πέλκας - Φούντας. Λίγο αργότερα Μπουχαλάκης και Γαλανόπουλος πέρασαν στην αναμέτρηση. Η χώρα μας έκανε πολλά λάθη και ''πούλησε'' αρκετές μπαλιές, ωστόσο δεν έφαγε κάποιο τέρμα χωρίς και η ίδια να κατορθώσει να γίνει απειλητική. Στο τέλος ο Τζαβέλλας μπήκε στο ματς και ο Πογέτ επέλεξε τριάδα στην άμυνα για τις καθυστερήσεις. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με 2-0 και την Ελλάδα να δηλώνει έτοιμη για τη Γαλλία!

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90' Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70' Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (57' Φούντας), Μασούρας (57' Πέλκας), Γιακουμάκης (57' Παυλίδης).

Νέα Ζηλανδία: Γουντ, Μπίντον (83' Σούρμαν), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ, Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ (71' Τσάμπνες), Μπελ (71' Λιούις), ΜακΚόβατ (83' Μάτα), Γουντ (46' Γουέιν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags