Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ψωνίζει" από Αγγλία ο Ολυμπιακός - Φέρνει στόπερ και επιθετικό - "Άκυρο" Βλαχοδήμου, όλα πιθανά με Τσιμίκα!
| 2023-11-18 10:00:00

"Ψωνίζει" από Αγγλία ο Ολυμπιακός - Φέρνει στόπερ και επιθετικό - "Άκυρο" Βλαχοδήμου, όλα πιθανά με Τσιμίκα!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ψωνίζει" από Αγγλία ο Ολυμπιακός - Φέρνει στόπερ και επιθετικό - "Άκυρο" Βλαχοδήμου, όλα πιθανά με Τσιμίκα!

Scouting Κορδόν σε παίκτες από το Νησί, τι γίνεται με τους Έλληνες. Οι Πειραιώτες έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στις αγγλικές ομάδες και εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις κι εκτός Νότιγχαμ...
 

Φουντώνουν τα σενάρια που κάνουν καθημερινά την εμφάνιση τους όσο πλησιάζουμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και λόγω της διακοπής με αφορμή τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, που τον προσεχη Γενάρη έχει ως στόχο να αποκτήσει (τουλάχιστον) έναν στόπερ, έναν αμυντικό μέσο αλλά και έναν επιθετικό, από τη στιγμή που το μέλλον τού Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα.

Οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση σχετικά, καθώς από την αρχή τού καλοκαιριού που ήρθαν στο Λιμάνι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και, εδώ που τα λέμε, η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ καλή αν αναλογιστεί κανείς πόσοι παίκτες αποχώρησαν και πόσοι ήρθαν στη θέση τους.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε εδώ, είναι η αγορά που είναι ανοιχτή για τον Ολυμπιακό και δεν προέρχεται από τους Κορδόν και Μαρτίνεθ - Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής γνωρίζει άριστα την πιάτσα στην πατρίδα του αλλά και στη Λατινική Αμερική. Ποια είναι αυτη η αγορά; Η αγγλική! Γιατί ο Ολυμπιακός έχει το ευτύχημα του κοινού ιδιοκτήτη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ που, πέρα από το brand name που διαθέτει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι και ομάδα που συμμετέχει στην Premier League.

Ο Κορδόν ήδη έχει επαφή με στελέχη της Νότιχγαμ και... ξεσκονιζει το ρόστερ της, αφού κι εκει υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να απασχολήσουν με τη μορφή δανεισμού (Φελίπε, Τσεϊκού Κουγιατέ), αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Γιατί υπάρχουν στην Αγγλία τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν απασχολήσει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Δεν λέει κανείς ότι είναι εύκολο ή υπάρχουν πολλές πιθανότητες για να έρθει κάποιος από αυτούς στην Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά τα ονόματά τους έχουν συνδεθεί με τον Ολυμπιακό και αυτο ίσως κάτι να δείχνει. Για τώρα ή το μέλλον. Ας δούμε μία-μία κάθε περίπτωση.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Το καλοκαίρι τού 2023 η Νότιγχαμ Φόρεστ έδωσε 16 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα για να τον αποκτήσει (-η πορτογαλική ομάδα τον είχε αποκτήσει με 2,4 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018) και ο Έλληνας άσος είχε θέσει όρο να μην φύγει με δανεισμό στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά γιατί είχε στο μυαλό του ότι θα παίζει στην Αγγλία. Δεν ήρθαν όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα στο Νησί και, μετά από τόσο καιρό έχει 4 συμμετοχές όλες κι όλες στη Νότιγχαμ. Θα μπορούσε να απασχολήσει τους Πειραιώτες στη λογική του δανεισμού; Σίγουρα στο Λιμάνι θα τον ήθελαν, όμως όπως είχε αποκαλύψει στο Sportdog.gr ο Ευάγγελος Μίχος, τη δεδομένη στιγμή δεν σκέφεται καθόλου την Ελλάδα!

"Τις τελευταίες αγωνιστικές έχει γίνει βασικός. Ήταν, μάλιστα, καλός στα δύο ματς με την Άστον Βίλα και τη Γουέστ Χαμ - Από τη δευτερη δέχτηκε τρία γκολ αλλά δεν έφταιγε εκείνος. Είναι σε ομάδα τής Premier και άρχισε να παίζει, τι να έρθει να κάνει στην Ελλάδα", σχολίασε μέσω του sportdog ο Αντώνης Τσούτης, δημοσιογράφος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στο Νησί.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος

Και το δικό του όνομα έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, αν και με τη φανέλα τής Γουέστ Χαμ έχει ήδη 8 συμμετοχές σε Αγγλία και, κυρίως, Europa League. Στα 25 του χρόνια έχει market value στα 15 εκατ. ευρώ, αλλά και θητεία στη Γερμανία. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον είχε αποκτήσει τον Γενάρη του 2018, όταν η Άρσεναλ είχε δώσει 2 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τότε το ποσό είχε κριθεί μεγάλο. Το γεγονός ότι δεν παίζει βασικός στην Αγγλία θα μπορούσε να σημαίνει, για παράδειγμα, την πιθανότητα για να δανεισμό του στο Ολυμπιακό;

"Το τελευταίο διάστημα παίζει βασικός γιατί είναι τραυματίας ο Ζούμα. Εντάξει, δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή του, παρόλα αυτά παίζει σε αγγλική ομάδα που είναι 9η αυτή τη στιγμή στην Premier League. Επίσης, είναι βασικός στα παιχνίδια του Europa League κι αυτό κάτι δείχνει", σχολίασε για την περίπτωση του Μαυροπάνου ο Α. Τσούτης.

Κωνσταντίνος Τσιμίκας

Ξεκάθαρα η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς έχει ριζώσει πια στην Αγγλία και τη Λίβερπουλ. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα μείνει στους Ρεντς μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Παρόλα αυτά η σχέση του με τον Ολυμπιακό, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει στο sportdog για το ενδεχόμενο επιστροφής στο Λιμάνι, ήταν ικανές για να ρίξουν νερό στον μύλο!

"Τσιμίκας παίζει γιατί τραυματίστηκε ο Ρόμπερτσον. Σε κάποια ματς ήταν κακός και ο Κλοπ έβαλε τον Γκόμες που είναι δεξί μπακ στη θέση του. Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής τώρα. Αλλά λόγω της σχέσης με τον Ολυμπιακό, το 2027 που θα λήξει το συμβόλαιο και θα είναι 31+ μπορεί να προκύψει κάτι. Αλλά για πιο νωρίς, ποιος ποδοσφαιριστής θα άφηνε την Αγγλία και τη Λίβερπουλ για να παίξει στην Ελλάδα;", σχολίασε ο Αντώνης Τσούτης στο sportdog.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η "αδικία" Μαρτίνεθ σε Έλληνα του Ολυμπιακού - Δύο ονόματα στη "μαύρη λίστα" του κόουτς - Έρχονται αλλαγές!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags