Facebook Pixel Δώστε προσοχή! Μήνυμα Βρούτση για το Μουσείο - "Δεν ανήκει στην ΑΕΚ αλλά σε όλους τους Έλληνες"
| 2023-11-18 15:51:00

Δώστε προσοχή! Μήνυμα Βρούτση για το Μουσείο - "Δεν ανήκει στην ΑΕΚ αλλά σε όλους τους Έλληνες" (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δώστε προσοχή! Μήνυμα Βρούτση για το Μουσείο - "Δεν ανήκει στην ΑΕΚ αλλά σε όλους τους Έλληνες" (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι ένα Μουσείο που θα κρατήσει ασβέστη τη μνήμη στην ψυχή, στην καρδιά και στην ιστορία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης.

Ένα μήνυμα που αξίζει προσοχής έστειλε ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του κα στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα για την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου είπε, ότι το μουσείου δεν ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά σε όλον τον ελληνικό λαό, σε όλους της Έλληνες, γιατί θα κρατήσει άσβεστη τη μνήμη.

Διαβάστε την ομιλία του κ.Υπουργού:

«Το Μουσείο αυτό έρχεται να κατατεθεί στη ζωντανή μνήμη. Γιατί είναι χρέος όλων μας να κρατάμε στη μνήμη και στην ψυχή μας την ιστορική διαδρομή της χώρας μας, για τους πρόσφυγες Έλληνες, τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες, οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τη γενοκτονία και από την εκδίωξη των Τούρκων την κρίσιμη εκείνη περίοδο, και ήρθαν στη μητέρα Ελλάδα.

Εκείνα τα δύσκολα χρόνια αναβιώνουν σήμερα εδώ στο γήπεδο της ΑΕΚ. Η πρωτοβουλία που πήρατε είναι άξια θαυμασμού, διότι σκοπός της είναι να κρατήσει ζωντανή και καταγεγραμμένη στη μνήμη ενός λαού εκείνη την περίοδο.

Πρέπει να είναι ένα επισκέψιμο Μουσείο για όλα τα σχολεία της χώρας και να έρχονται εδώ τα παιδιά να γνωρίζουν την ιστορία, η οποία πρέπει να μείνει αναλλοίωτη έτσι όπως πρέπει να τη γνωρίζουν οι σύγχρονοι Έλληνες. Να γνωρίσουν το πώς ξεριζώθηκαν οι Ελληνες εκείνων των χρόνων και να γνωρίζουν τη γενοκτονία από τους Τούρκους.

Αυτό το Μουσείο δεν ανήκει στην ΑΕΚ. Ανήκει σε όλο τον Ελληνισμό σε όλους τους Έλληνες. Είναι ένα Μουσείο που θα κρατήσει ασβέστη τη μνήμη στην ψυχή, στην καρδιά και στην ιστορία. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και εύχομαι η μέρα αυτή να είναι αντάξια του μέλλοντος και να είναι αυτή που θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και στις επόμενες γενιές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags