Αποθεωτικά ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Νέας Ιωανίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, κ.κ. Γαβριήλ στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ. Ο ιεράρχης ανέφερε, ότι το μεγαλόπνοο έργο είναι απόδειξη του πόσο πολύ χτυπά ελληνικά η καρδιά του ηγέτη της Ένωσης και το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας στον 21ο αιώνα.

Διαβάστε αναλυτικά τα λεγόμενα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ.

«Αγαπητέ πρόεδρε, κύριε Μελισσανίδη. Φίλοι και φίλες της ΑΕΚ

Σήμερα, πρόεδρε, το όραμά σου ολοκληρώνεται πραγματοποιείται δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Θα το έχετε ακούσει πολλές φορές αυτό. Είναι ένας χώρος πολιτισμού, ένας χώρος μνήμης ένας χώρος ιστορίας.

Πλησιάζουν εκείνες οι ώρες και οι στιγμές που θα γιορτάσουμε και θα τιμήσουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως θα παραμένει πάντοτε, όχι απλά μία ομάδα, αλλά μία ιδέα, η οποία θα έχει τη δύναμη να μεταλαμπαδεύει αυτές τις αξίες που κουβαλάει μέσα της και κουβαλάει διαχρονικά ο προσφυγικός ελληνισμός.

 Η δημιουργία λοιπόν του Μουσείου αυτού, αγαπητέ πρόεδρε, είναι καρπός του οράματος, το οποίο έχεις γι’ αυτή την ομάδα. Είναι απόδειξη του πόσο πολύ χτυπά ελληνικά η καρδιά μέσα σου, πρόεδρε, και το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας στον 21ο αιώνα. Είναι μία προσφορά, όπως πολύ όμορφα είπε ο κύριος Υπουργός και τον ευχαριστώ, για τις νεότερες γενιές για τα νέα παιδιά τα οποία πρέπει και η Εκκλησία και η πολιτεία μας να κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν για να έρθουν να δουν ζωντανά, μέσα από τον υπέροχο και σύγχρονο τρόπο που θα προσφέρει το Μουσείο αυτό, τις μνήμες και την ιστορία του προσφυγικού Ελληνισμού.

 Ευχαριστώ, πρόεδρε, για όλα όσα είπατε και ευχαριστώ και κυρίως ευχαριστώ που πάντα αναδεικνύετε την προσφορά της Εκκλησίας. Τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, όσο και ολόκληρη η Εκκλησία συμπορεύονται με αυτή την ομάδα. Το είπαμε και στα εγκαίνια του γηπέδου ότι Εκκλησία και ΑΕΚ, ΑΕΚ και Εκκλησία είναι ένα πράγμα και θα είναι πάντα μαζί. Εύχομαι λοιπόν ο Θεός να ευλογεί τα έργα αυτά, να δίνει υγεία σε όλους σας.

 Συγχαρητήρια, πρόεδρε, για αυτή την υλοποίηση του οράματος και να είστε βέβαιος ότι η τοπική μας Εκκλησία και εγώ προσωπικά ο ελάχιστος θα είμαστε κοντά πάντοτε και να συμβάλουμε σε οποιαδήποτε δράση, δραστηριότητα και πρωτοβουλία που αφορά την πατρίδα, την προσφυγιά και την ΑΕΚ. Συγχαρητήρια!».