Facebook Pixel Προκριματικά Euro 2024: Στο Euro οι Κροάτες, άφησαν εκτός τους Ουαλούς - Φινάλε με 6αρα οι Ολλανδοί κόντρα στο Γιβραλτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-11-21 23:51:00

Στο Euro οι Κροάτες, άφησαν εκτός τους Ουαλούς - Φινάλε με 6αρα οι Ολλανδοί κόντρα στο Γιβραλτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Μπορεί να έφτασαν παίζουν την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας την τελευταία αγωνιστική, όμως οι Κροάτες κατάφεραν και πήραν τη "χρυσή" νίκη με 1-0 κόντρα στην Αρμενία και "σφράγισαν" πήραν το εισιτήριο για το Euro, την ίδια στιγμή που οι Ουαλοί έμεναν στο 1-1 με αντίπαλο την Τουρκία και δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση. Την ίδια στιγμή η Ολλανδία διέλυε με 6-0 το Γιβραλτάρ, ενώ η Ρουμανία έπαιρνε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Ελβετία, με τη Λευκορωσία και το Ισραήλ να παίρνουν διπλά στις έδρες Κοσόβου και Ανδόρας αντίστοιχα.

Προκριματικά Euro 2024: Ο κύκλος των προκριματικών το EURO 2024 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (21/11) με την Κροατία να γίνεται η 21η ομάδα που εξασφάλισε απευθείας το «εισιτήριο» για την τελική φάση καθώς νίκησε (έστω και δύσκολα)  την Αρμενία με 1-0 στο «Stadion Maksimir» του Ζάγκρεμπ και κατέκτησε τη 2η θέση στον 4ο όμιλο, μπροστά απ' την Ουαλία που την ίδια ώρα έμεινε στο 1-1 με την Τουρκία στο Κάρντιφ και τερμάτισε 3η.

Οι Κροάτες ήταν πολύ αγχωμένοι, ωστόσο, βρήκαν τη... λύση δύο λεπτά πριν το ημίχρονο χάρις στο γκολ του Μπούντιμιρ απ' την ασίστ του Σόσα κι εν συνεχεία διαχειρίστηκαν με ηρεμία το προβάδισμά τους, χάνοντας κι ορισμένες ακόμη ευκαιρίες για να φτάσουν σε μία πιο άνετη επικράτηση.

Στο Κάρντιφ, η Ουαλία έζησε το... όνειρο για 43 λεπτά. Μέχρι δηλαδή να βάλει το γκολ η Κροατία απέναντι στην Αρμενία. Το τέρμα του Γουίλιαμς στο 7' τους έβαλε μπροστά στο σκορ όμως η σκληροτράχηλη κι εξαιρετική σε όλη την προκριματική σειρά Τουρκία, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο 70' με το εύστοχο πέναλτι του Γιαζίτσι.

Στο Βουκουρέστι συανταντήθηκαν οι δύο αήττητες ομάδες του 9ου ομίλου που είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση, όμως η Ρουμανία με ένα κοντινό πλασέ του Άλιμπεκ στο 50' πήρε τη νίκη με 1-0 και κατέκτηση την πρωτιά στο γκρουπ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags