Facebook Pixel Sportdog.gr | Η επιστροφή του Άγιαξ σε 33 ημέρες: Από ουραγός, στην 6η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-12-07 18:05:00

Η επιστροφή του Άγιαξ σε 33 ημέρες: Από ουραγός, στην 6η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Η επιστροφή του Άγιαξ σε 33 ημέρες: Από ουραγός, στην 6η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζον Φαν Σιπ έβαλε το λιθαράκι του στην αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Ο Άγιαξ έπαιξε χθες έναν αγώνα που εκκρεμούσε από τις 30 Σεπτεμβρίου και με τη νίκη τους ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Eredivisie. Αξιοσημείωτο είναι πως στις 2 Νοεμβρίου ήταν στην18η και τελευταία θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η συνεισφορά του Φαν Σιπ

Στις 2 Νοεμβρίου, ο Άγιαξ έπαψε να είναι ο τελευταίος χάρη στη νίκη του εναντίον της Φόλενταμ με 2-0 στο ντεμπούτο του Φαν Σιπ ως προπονητής στον πάγκο και έβαλε τέλος σε ένα σερί δέκα αγώνων χωρίς τρίποντο (0-3-7). Την Τετάρτη (6/12), 33 ημέρες μετά, η ομάδα του Άμστερνταμ είναι ήδη 6η (θέσεις πλέι οφ για το Conference League) και στοχεύει στις θέσεις του Champions League, τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο 84ο λεπτό είχε διακοπεί το ματς με την Βααλβάικ που ήταν στο 3-2 υπέρ του Αίαντα και συνεχίστηκε χθες όπου κατοχυρώθηκαν οι τριες βαθμοί. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η αναγέννηση του Τσούμπα Ακπόμ

Η άφιξη του Φαν Σιπ στον πάγκο ήταν καθοριστική, αν και έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ (εντός έδρας με την Μπράιτον και εκτός έδρας με τη Μαρσέιγ) και ακολουθεί η ΑΕΚ, αλλά η ομάδα του έχει ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση που έχασε υπό τον Μορίς Στάιν και η ατμόσφαιρα στον σύλλογο είναι πολύ καλύτερη.

Παίκτες έχουν ανακτήσει το καλύτερό τους επίπεδο και ο Τσούμπα Ακπόμ αξίζει μια ειδική αναφορά. Ο Άγγλος επιθετικός είχε παίξει μόλις 149 λεπτά με τον Στέιν, μερικά εκτός θέσης, χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ. Και, με τον νέο προπονητή, έχει ήδη έξι γκολ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags