Facebook Pixel Πυρά Ορφανού για τα μέτρα: ’’Αν λείπει η θέληση και η σύγκρουση... - Γιατί κλείνουν τα γήπεδα για 2 μήνες;’’
| 2023-12-13 21:07:00

Πυρά Ορφανού για τα μέτρα: ’’Γιατί κλείνουν τα γήπεδα για 2 μήνες; - Αν λείπει η θέληση και η σύγκρουση...’’

Sportdog Team
Πυρά Ορφανού για τα μέτρα: ’’Γιατί κλείνουν τα γήπεδα για 2 μήνες; - Αν λείπει η θέληση και η σύγκρουση...’’

Ο άλλοτε υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το θέμα της οπαδικής βίας.

Ο Γιώργος Ορφανός παραχώρησε συνέντευξη στο Metropolis 95.5 για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την πάταξη της αθλητικής βίας και τα σχολίασε με καυστικό ύφος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εξαγγέλθηκαν μέτρα σε δύο κατηγορίες, η μία είναι οι κλειστές πόρτες για ένα δίμηνο και η άλλη όλα εκείνα που αφορούν την ταυτοποίηση. Τα δεύτερα μέτρα ισχύουν από το 2006, τα είχαμε εφαρμόσει στην πράξη. Αν πρέπει να εκσυγχρονιστούν είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να το κάνει. Μoυ έκανε εντύπωση που είπαν φροντίσουμε να έρχονται τα αποτελέσματα από τις κάμερες στα χέρια μας. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν ερχόταν; Θα έπρεπε να υπάρχει ένα αυτόματο δίκτυο και να μεταδίδεται και στην αστυνομία.

Αν δεν ήταν συνδεδεμένο είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γίνεται η παρακολούθηση και μετά δεν έχουμε τα στοιχεία. Φυσικά, είναι προς την σωστή κατεύθυνση η ταυτοποίηση για να μην ψάχνουν λάθος άνθρωπο. Δεν το καταλαβαίνω το δίμηνο που θα είναι κλειστές οι πόρτες και δεν μου δόθηκε η ευχέρεια να το κατανοήσω.

Είναι για να σταματήσουν τα επεισόδια ή γιατί χρειάζονται χρόνο; Τι καινούργιο θα συμβεί από το γεγονός ότι δεν θα πηγαίνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα; Είναι και άδικο, γι' αυτούς που έχουν την προδιάθεση να δουν έναν αγώνα και μετά να φύγουν.

Αν είναι η ευθύνη στις ομάδες, τότε πρέπει να τα βάλει με τις ομάδες. Υπάρχει ένα τρίτο στοιχείο που το θεωρώ σοβαρό. Η ευθύνη της ομάδας που αγωνίζεται και της οποίας οι οπαδοί θα κάνουν ό,τι κάνουν. Εκεί η τιμωρία πρέπει να είναι άμεση. Όταν ένας σύνδεσμος φέρει το όνομα της ομάδας σημαίνει ότι έχει την έγκρισή της, άρα η ευθύνη ανήκει στην ομάδα. Εδώ δεν εμφανίζεται πουθενά διάθεση σύγκρουσης.

Υπάρχουν δύο λέξεις σε αυτή την κατάσταση. Το ένα είναι θέλω και το δεύτερο είναι συγκρούομαι, αν λείπει ένα από τα δύο τα μέτρα είναι έτσι και αλλιώς ελλιπή. Όλες οι κυβερνήσεις μετά την δική μου Υφυπουργία δεν βοήθησαν.

Στην πράξη ισχύει ότι η αστυνομία έχει την φύλαξη εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν θέλουμε να το οργανώσουμε πρέπει να δούμε από ποιον γίνεται η φύλαξη μέσα στα γήπεδα. Όταν οι ομάδες χρησιμοποιούν για φύλακες οπαδούς, είναι σαν να βάζω τον λύκο να φυλάει. Βγαίνεις και συγκρούεσαι, δεν υπάρχουν αγκαλιές, αυτό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Φοβούνται το πολιτικό κόστος και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει λιγότερος κόσμος στα γήπεδα.

Τότε, με τον νόμο μας, από 680.000 ο κόσμος στα γήπεδα είχε εκτοξευτεί στα 2 εκατ. Εγώ είμαι με τον κόσμο και έχω υποστεί επιθέσεις. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η κοινωνία να κερδίσει».

Για το αν τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παραδόθηκαν από τους υπουργούς στον Άρειο Πάγο τα είχαν στα χέρια τους εδώ και καιρό: «Ξέρω ότι η αστυνομία κάνει δουλειά, οπότε εμένα δεν μου κάνει εντύπωση. Ψάχνουν σε βάθος και συγκεντρώνουν στοιχεία. Προχθές με ένα μπλόκο μαζέψαν 400 άτομα, αν θέλουν είναι αποτελεσματικοί. Αν από πάνω η εντολή είναι να ξεκαθαριστεί, θα ξεκαθαριστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει η… καψούρα Σαββίδη στον ΠΑΟΚ - Ανακοινώνει νέα μεγάλη επένδυση - Ανατροπή με "τελειωμένο"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags