Facebook Pixel Καρφιά του καθηγητή Μάζη για Τερίμ! "Σε πήραμε για προπονητή όχι για υψηλή γεωστρατηγική"
| 2024-01-07 11:52:00

Καρφιά του καθηγητή Μάζη για Τερίμ! "Σε πήραμε για προπονητή, όχι για υψηλή γεωστρατηγική"

του Γεωπόλδου
Καρφιά του καθηγητή Μάζη για Τερίμ! "Σε πήραμε για προπονητή, όχι για υψηλή γεωστρατηγική"

Η Τουρκία προσπαθεί να ταυτίσει τους Παναθηναϊκούς με έναν Γκρίζο Λύκο, προειδοποίησε ο πατέρας της γεωπολιτικής στην Ελλάδα.

Καρφιά κατά της πρόσληψης Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό εξαπέλυσε ο Ιωάννης Μάζης. Μιλώντας στην εκπομπή της Όλγας Πολίτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, κλήθηκε να σχολιάσει την έλευση του Τούρκου προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μία πολύ περίεργη συγκυρία τόσο για τον ίδιο τον τεχνικό, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο στην πατρίδα του, όσο και για τα ελληνοτουρκικά θέματα, μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών.

«Δεν με απασχολεί ο κύριος. Με απασχολεί η πολιτισμική διείσδυση, την οποία αναλύω μέσα στη μέθοδό μου, τη συστημική πολιτσμική ανάλυση ως τέταρτο πυλώνα ισχύος. Ποιος είναι ο τέταρτος πυλώνας ισχύος; Ο πολιτισμός, η πληροφορία. Όταν χρησιμοποιείς τον τέταρτο πυλώνα για να χειραγωγήσεις, χρησιμοποιείς τον πιο ικανό και δυνατό σε επίπεδο μαζικής ψυχολογίας παράγοντα για να ελέγξεις έναν λαό. Προσέξτε! Η στόχευση γίνεται σε ένα κομμάτι οικονομικό της αθηναϊκής ελίτ, το οποίο χαρακτηρίζεται διαχρονικά για την ευαισθησία του απέναντι στα εθνικά θέματα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Όταν συνοδεύεται από κατοχή Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης είναι ξεκάθαρη η εργαλειοποίηση του πολιτισμικού πυλώνα», είπε αρχικά ο Μάζης.

Στη συνέχεια ανέλυσε το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Τούρκο προπονητή. «Η Τουρκία προσπαθεί να ταυτίσει ψυχολογικά μία ολόκληρη κοινωνική ομάδα, όπως την περιέγραψα με ένα Γκρίζο Λύκο (σ.σ.Φατίχ Τερίμ), ο οποίος δεν σταματά να χαιρετά ως Γκρίζος Λύκος. Η πρώτη του κουβέντα ήταν, ότι μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα. Μα δεν σε πήραμε για αυτό καλέ μου φίλε. Σε πήραμε για να προπονείς τους παίκτες. Δεν σε πήραμε, για να μας κάνεις υψηλή γεωστρατηγική», σχολίασε ο καθηγητής.

Ακούστε την παρέμβαση του Ιωάννη Μάζη:

@infoxak Μάζης έξω από τα δόντια για Τερίμ! Η Τουρκία θέλει να ταυτίσει τους Παναθηναϊκούς με έναν Γκρίζο Λύκο #Panathinaikos #fatihterim #Tourkia #Turkey #türkiye #paofc ♬ original sound - XAK

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags