Facebook Pixel Ντάλεϊ Μπλιντ: Από το «δεν θα ξανά παίξεις ποδόσφαιρο» στη λίστα του Αλμέιδα - Ο παίκτης που έγινε Νο1 θέμα συζήτησης
| 2024-01-09 12:34:00

Ο «στρατιώτης» που έχασε η ΑΕΚ και τρέλανε την Ευρώπη: Από τη λίστα του Αλμέιδα, σε... πρωταθλητής (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη

Είναι ο ποδοσφαιριστής - «στρατιώτης» που κάθε ομάδα θα ήθελε στο ρόστερ της. Το πρόβλημα στην καρδιά δεν τον πτόησε και παρότι ακούστηκε το καλοκαίρι για την ΑΕΚ, τελικά πήγε αλλού και τον συζητά όλη η Ευρώπη.

Ο Ντάλεϊ Μπλιντ είναι ο κρυφός άσος στο μανίκι του Μίτσελ στη Χιρόνα. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής είναι ένα από τα βασικά κομμάτια μιας ομάδας που ονειρεύεται μεγάλα πράγματα και έχει κάνει όλη την Ισπανία και όχι μόνο να παραμιλά για αυτήν.

Στη μεταγραφική λίστα του Ματίας Αλμέιδα

Ο 33χρονος αμυντικός χωρίς να χρειάζεται περίοδο προσαρμογής, δείχνει την καλύτερη εκδοχή του. Ο Μπλιντ πήγε στη Χιρόνα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ γράφτηκε και ως μεταγραφικό σενάριο για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Με 33 χρόνια πίσω του, έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου για μια ομάδα της Χιρόνα που είχε ως βασικό στόχο την παραμονή στη LaLiga. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι πήγε μόνο για να απολαύσει το καλό κλίμα της Κόστα Μπράβα και την καταλανική γαστρονομία. Όμως ο Ολλανδός έχει κλείσει πολλά στόματα μέσα από τις σπουδαίες εμφανίσεις του.

Ξεχωρίζει για την εξυπνάδα του

Σίγουρα μια από τις πιο υψηλού προφίλ μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου, ο Μπλιντ έχει μια αξιοζήλευτη καριέρα, περνώντας από συλλόγους του μεγέθους του Άγιαξ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπάγερν Μονάχου. Χωρίς να χρειάζεται περίοδο προσαρμογής παρά τις διαφορές κλίματος και γλώσσας, είναι ο τρίτος παίκτης στην ομάδα με τα περισσότερα λεπτά στη LaLiga (1.621), μόνο πίσω από τον τερματοφύλακα Γκαζανίγκα και τον Αλέιξ Γκαρθία (1.710).

Ο Ντάλεϊ Μπλιντ κέρδισε τον προπονητή Μίτσελ, αυτό οφείλεται σε όλα όσα του έφερε στο γήπεδο. Δεν είναι γρήγορος ποδοσφαιριστής, ούτε δυνατός, ούτε ιδιαίτερα ψηλός (1,80 μέτρα). Ο Ολλανδός λάμπει για κάτι που είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί: την εξυπνάδα του. Και για αυτό συζητά όλη η LaLiga.

Σαν το παλιό καλό κρασί

Υποφέρει στην ταχύτητα, αλλά το αναπληρώνει με την εξαιρετική του θέση. Βγαλμένος από την ολλανδική σχολή, είναι ένας αποφασιστικός και πολύ κομψός ποδοσφαιριστής. Έχει εξαιρετική πάσα, δεν φοβάται να παίξει κάθετα και είναι απαραίτητος για να βγάλει την μπάλα έξω και να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι.

Έχει αποδείξει ότι είναι σαν το παλιό καλό κρασί και βιώνει μια δεύτερη νεότητα στα 33 του. Είναι ο τέταρτος αμυντικός στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που κάνει τις περισσότερες πάσες προς τα εμπρός ανά παιχνίδι (31,7) και είναι ο τέταρτος παίκτης της LaLiga σε ολοκληρωμένες πάσες με 1.228!

Πολυεργαλείο...

Ένα πολυεργαλείο. Μπορεί να παίξει ως σέντερ μπακ, αριστερός μπακ ή ως λίμπερο. Μόλις εγκατασταθεί στην αντίπαλη περιοχή, γίνεται μία από τις κινητήριες δυνάμεις του παιχνιδιού , σερβίροντας φιλτραρισμένες πάσες με μεγάλη διακριτικότητα μεταξύ του εξτρέμ και του σέντερ μπακ ή αναζητώντας απευθείας τον φορ και συμμετέχοντας ενεργά στην κυκλοφορία της μπάλας. 

Η όμορφη ιστορία που χτίζει στη Χιρόνα θα μπορούσε να μην συμβεί και ποτέ, αφού έχει υποστεί και έχει ξεπεράσει δύο καρδιακά επεισόδια που τον ανάγκασαν να εμφυτεύσει έναν απινιδωτή για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Παίζει με απιδινωτή

Το 2019, σε έναν αγώνα με τον Άγιαξ στο Champions League κόντρα στη Βαλένθια, λιποθύμησε. Οι γιατροί διέγνωσαν διαταραχή του καρδιακού ρυθμού από φλεγμονή σε έναν από τους μυς της καρδιάς και αρχικά πρότειναν ότι  η καριέρα του είχε τελειώσει.

"Είχα μια καρδιακή προσβολή, αλλά ήμουν σε θέση να σηκωθώ και ακόμη και να τελειώσω το παιχνίδι", εξήγησε τότε, αλλά οκτώ μήνες αργότερα ήρθε μια δεύτερη προειδοποίηση.

Ο Μπλιντ ήταν παράδειγμα για τον Έρικσεν, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο Euro 2020. Τώρα, γεμάτος υγεία και ενθουσιασμό, αναδεικνύει την καλύτερη του εκδοχή σε μια Χιρόνα που δεν θέλει να ξυπνήσει από ένα όνειρο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags