Μαζί με τον Μπέλινγκαμ, που συνεχίζει την ανοδική του πορεία στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Τζέιντον Μαλίκ Σάντσο, γεννημένος πριν από 23 χρόνια στο Νότιο Λονδίνο από γονείς από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, έως το ’21 θεωρείτο το νέο, μεγάλο ταλέντο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο ιδανικός, επιθετικός εξτρέμ που απέδιδε το ίδιο καλά, τόσο δεξιά, όσο αριστερά, επιπλέον προικισμένος με το μοναδικό χάρισμα να περνάει όποιον έβρισκε μπροστά του με «μεθυστικές» ντρίμπλες. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που μία περίοδος, ο γερμανικός Τύπος έγραφε ότι, «με τέτοιο εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού, κάνει τους αντιπάλους του να μοιάζουν χαζούς».

 Αυτό συνέβαινε από το 2017, χρονιά που η Ντόρτμουντ τον αποκτούσε (τσάμπα) από τη Μάντσεστερ Σίτι με μόλις 8εκ. ευρώ, έως και το ’21 όταν τον μοσχοπούλησε, το δεκαπλάσιο στη Γιουνάιτεντ απόλυτα πεπεισμένη ότι μία τόσο ακριβή επένδυση άξιζε κάθε της σεντ για το τότε, νέο φαινόμενο που με την ταχύτητά του και τις κλειστές του ντρίμπλες περνούσε σαν να ήταν σταματημένους, τον οποιονδήποτε. Επιπλέον, με τη φανέλα των «Κιτρινόμαυρων» ο Σάντσο, σκόρερ των 29, από τα 81 γκολ της Μπορούσια εκείνης της χρονιάς, είχε ήδη προλάβει να καταρρίψει δύο μεγάλα ρεκόρ στην Ιστορία της Μπουντεσλίγκα: σε ηλικία 18 ετών και 216 ημερών είχε γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ που σκόραρε δύο γκολ (εναντίον της Χέρτα), ενώ σε ηλικία 19 ετών και 19 ημερών, επίσης ο νεότερος που έφτανε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Μετά ήρθε ο Χάλαντ (από τη Σάλτσμπουργκ), τα γκολ του Σάντσο έγιναν 20, συν 20 ασίστ, αλλά επέστρεψε στην Αγγλία και έγινε ξαφνικά κάποιος άλλος.

 

 Έπεσε σε κατάθλιψη, είχε ξεχάσει το πως ντριμπλάρουμε τον αντίπαλο, ο Τεν Χαγκ τον άφησε όλο και περισσότερο στον πάγκο. Και όταν μία μέρα τον απέκλεισε από την αποστολή του αγώνα με την Άρσεναλ, αιτιολογώντας ότι δεν είχε προπονηθεί σωστά, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Σάντσο πήρε σβάρνα τα social media αρχίζοντας το «ξεκατίνιασμα». «Είναι όλα ψέματα. Μία χαρά προπονήθηκα. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: ο Τεν Χαγκ δεν με θέλει και, απ’ ότι ξέρω, πολλοί είναι οι συμπαίκτες μου που δεν τον θέλουν».

 Αυτό ήταν και το τέλος της τραυματικής του εμπειρίας στο «Ολντ Τράφορντ». Η διοίκηση της Γιουνάιτεντ στήριξε τον προπονητή, και με εύκολη την καραμέλα του πειθαρχικού παραπτώματος τιμώρησε τον Σάντσο με μία σειρά πρωτοφανών απαγορεύσεων. Δεν του επέτρεψαν, για μήνες, να προπονείται με την 1η ομάδα, παρά μόνο με τους μικρούς της Ακαδημίας. Δεν του επέτρεπαν πλέον, να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον και ούτε είχε πρόσβαση, αυτό κι αν ήταν μικρότητα, στο εστιατόριο της Εστίας.

 Ευτυχώς, για τον ίδιο η κόλαση των… «Κόκκινων Διαβόλων» τελείωσε. Στο Ντόρτμουντ, με την ομάδα αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της Μπουντεσλίγκα, στους -6 από την 4η , τον περιμένουν σαν «Μεσσία», με  την ελπίδα και την προϋπόθεση να ξανακάνει… κουτούς τους αντιπάλους του.