Facebook Pixel Γιουνονίστας: Η ομάδα με τα 10 χρόνια ζωής που εντυπωσιάζει στο Κύπελλο και έχει μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ
| 2024-01-18 16:15:00

Ο φονέας των γιγάντων: Ομάδα με 10 χρόνια ζωής εντυπωσιάζει στο Κύπελλο και έχει μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ!

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο φονέας των γιγάντων: Ομάδα με 10 χρόνια ζωής εντυπωσιάζει στο Κύπελλο και έχει μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ!

Αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία και είναι η ομάδα έκπληξη του φετινού Κυπέλλου.

Η Γιουνονίστας είναι το «θαύμα» του Copa del Rey και θέλει να κάνει ακόμα ένα κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο σύλλογος έχει 10 χρόνια ζωής και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Ζει τις καλύτερες της στιγμής, αφού για πρώτη φορά προκρίθηκε στη φάση «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, με μεγαλύτερη διάκριση της να είναι οι «32» τη σεζόν 2019-2020!

Για να φτάσει να φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα απέκλεισε κατά σειρά τις Γκέρνικα, Σπόρτινγκ Χιχόν και Βιγιαρεάλ. Μπορεί στο Κύπελλο να έχει κερδίσει το χειροκρότημα, αλλά στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Unionistas de Salamanca C.F. (@unionistascf)

Μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ και ποτέ με ζημία!

Η Unionistas έχει μπάτζετ μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ με τον σύλλογο από τη Σαλαμάνκα να δημιουργείται από οπαδούς της... εξαφανισμένης ομώνυμης ομάδας και απαριθμεί σχεδόν 5.000 μέλη που αποφασίζουν ακόμη και το σχέδιο των μπλουζών. 

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Ενώ η Μπάρτσα εργάζεται για να μπορεί να έχει κέρδη χωρίς πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή έκτακτα έσοδα αυτή τη σεζόν, η Γιουνονίστας δεν έχει ποτέ ζημίες από την ίδρυσή της.

"Είναι ένα αξίωμα του συλλόγου, που τίθεται στο καταστατικό. Έχουμε μια διάταξη με την οποία, εάν υπάρξουν απώλειες, οι διευθυντές τις καλύπτουν στο τέλος της σεζόν με τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία", εξηγεί ο πρόεδρος, Ρομπέρτο Πεσκαντόρ. Οι λογαριασμοί είναι διαφανείς, τους μοιράζονται στα κοινωνικά τους δίκτυα. Λίγο πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ προϋπολογισμού, εκ των οποίων οι 800.000 ευρώ πηγαίνουν στο προσωπικό.

Με 4.896 μέλη

Πριν από τη Βιγιαρεάλ, είχαν 4.400 μέλη, που ήταν ήδη ρεκόρ. Τώρα είναι στα 4.896, που είναι η κανονική χωρητικότητα του Reina Sofia. Δηλαδή, έχουν ήδη γεμάτες όλες τις θέσεις στο γήπεδο για το υπόλοιπο της σεζόν. Τώρα, η έκδοση εισιτηρίων θα αυξηθεί με τις επιπλέον εξέδρες (1.200 θέσεις) με την επίσκεψη της Μπαρτσελόνα.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου λειτουργεί με τριετή θητεία, πραγματοποιεί δύο ετήσιες συνελεύσεις και σε αυτές ψηφίζουν τα πάντα: από λογαριασμούς και προϋπολογισμούς, μέχρι τις τιμές των καρτών μέλους ή το σχέδιο μπλουζών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Unionistas de Salamanca C.F. (@unionistascf)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags