Facebook Pixel Χρήστος Τζόλης: Ο Τζόλης με το τελευταίο εύστοχο πέναλτι, έστειλε τη Φορτούνα στα ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2024-01-31 08:46:00

Ο Τζόλης με το τελευταίο εύστοχο πέναλτι, έστειλε τη Φορτούνα στα ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Τζόλης με το τελευταίο εύστοχο πέναλτι, έστειλε τη Φορτούνα στα ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωταγωνιστής για ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδας του ο Έλληνας επιθετικός.

Ο Χρήστος Τζόλης με άπιαστη εκτέλεση πέναλτι, έστειλε την μπάλα στον... ουρανό των διχτύων του Σάσα Μπούρχερτ, σημείωσε το 4ο και καθοριστικό γκολ απ' την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι και χάρισε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ μία «χρυσή» πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, μέσα στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 παράταση)!

Η Φορτούνα έγινε η πρώτη ομάδα από την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας που εξασφάλισε την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, καθώς στον πρώτο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης, η 5η της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας επικράτησε της πρωτοπόρου, Ζανκτ Πάουλι στη «ρώσικη ρουλέτα», έπειτα από μία απίστευτη «μάχη» που είχε κι έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε απ' το 46ο λεπτό κι ο Μανώλης Σάλιακας.

Η Φορτούνα άνοιξε το σκορ στο 38' με το εύστοχο πέναλτι του Βερμέιγ που το κέρδισε ο ίδιος. Η Ζανκτ Πάουλι ισοφάρισε στο 60' με τον... ίδιο τρόπο και την εύστοχη εκτέλεση του Χάρτελ απ' την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση. 

Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα με το γκολ του Τανάκα στο 99', όμως η Ζανκτ Πάουλι έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης, χάρις στο... buzzer beater τέρμα του Μπουκχαλφά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης.

Στα πέναλτι, ωστόσο, «μίλησε» η ψυχραιμία της Φορτούνα. Παρά το γεγονός ότι ο Ντάφερνερ αστόχησε πρώτος για την ομάδα του Ντίσελντορφ, ο γκολκίπερ της Φορτούνα, Φλόριαν Καστενμάγερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μορίντες και Χάρτελ κι έδωσε την ευκαιρία στον Τζόλη να σημειώσει το νικητήριο τέρμα που έστειλε τους φιλοξενούμενους έπειτα από πολλά χρόνια στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Κυπέλλου Γερμανίας έχουν ως εξής:

Ζανκτ Πάουλι-Φορτούνα Ντίσελντορφ    3-4 πέν. (1-1 κ.δ./2-2 παρ.)
Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν     31/01
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη             06/02
Ζααρμπρίκεν-Γκλάντμπαχ              07/02

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags