Facebook Pixel Το σήκωσε η Ακτή Ελεφαντοστού με επική ανατροπή! (Vid)
| 2024-02-12 00:13:00

Δράμα για Εκόνγκ παρά το γκολ του στον τελικό - Το σήκωσε η Ακτή Ελεφαντοστού με επική ανατροπή! (Vid)

Sportdog Team
Δράμα για Εκόνγκ παρά το γκολ του στον τελικό - Το σήκωσε η Ακτή Ελεφαντοστού με επική ανατροπή! (Vid)

Η Νιγηρία του Εκόνγκ "λύγισε" από τη διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού, που κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής σε έναν συγκλονιστικό τελικό (2-1)!

Το παραμύθι που έως το ημίχρονο του τελικού έμοιαζε να εκτυλίσσεται για τον Τροστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ μετατράπηκε τελικά σε εφιάλτη, με πρωταγωνιστή τον Σεμπαστιάν Αλέ. Ο άνθρωπος που πριν λίγο καιρό νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε δυναμικά στα γήπεδα, έμελλε να σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 81', σφραγίζοντας την ανατροπή (2-1) και την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από την Ακτή Ελεφαντοστού εντός έδρας!

Ο Εκόνγκ ήταν αυτός που με εντυπωσιακή κεφαλιά πέτυχε το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση και έδωσε προβάδισμα στη Νιγηρία στο 38ο λεπτό.

Παίζοντας σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο με την υποστήριξη των φιλάθλων της, η Ακτή Ελεφαντοστού δεν το έβαλε κάτω και πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας σε μία επική ανατροπή. Ο Κεσιέ έφερε τον τελικό στα ίσια στο 61' και ο Αλέ υπέγραψε τον θρίαμβο των "Ελεφάντων" με ένα πολύ δύσκολο γκολ στο 81', σε φάση που ο Εκόνγκ ήταν "κολλημένος" πάνω του.

Ήταν η τρίτη φορά που η Ακτή Ελεφαντοστού κατακτά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στην ιστορία της, μετά το 1992 και το 2015, φτάνοντας μάλιστα σε κατακτήσεις την αποψινή της αντίπαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την ήττα της Νιγηρίας, ο Εκόνγκ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags