Ο Γκασκόιν ανοίγει τις πόρτες της κόλασης του αλκοόλ. Ένας από τους πιο υψηλούς και αμφιλεγόμενους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, μίλησε ξανά ανοιχτά για τα προβλήματά του με το αλκοόλ και αποκάλυψε ότι θα μείνει στο δωμάτιο του σπιτιού που ανήκει στον ατζέντη του, ενώ επέστρεψε στις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Ο 56χρονος πρώην ποδοσφαιριστής συμμετείχε 57 φορές με την Αγγλία, σκοράροντας 10 γκολ , δημοσιοποιεί τον αιώνιο αγώνα του να παραμείνει νηφάλιος..

"Παλιά ήμουν χαρούμενος μεθυσμένος. Δεν είμαι πια. Είμαι στενοχωρημένος. Δεν βγαίνω να πιω, πίνω μέσα στο σπίτι", εξομολογείται ο "Gazza". "Ο κόσμος ξέρει τον Πολ Γκασκόιν, αλλά κανείς δεν ξέρει τον Gazza. Ακόμα και εγώ μερικές φορές", αναφέρει,

Ο πρώην παίκτης των Νιούκαστλ, Τότεναμ, Λάτσιο, Ρέιντζερς, Μίντλεσμπρο, Έβερτον, Μπέρνλι πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ «Gazza vs. Paul' από την High Perfomance Originals, τόνισε ότι "Ήμουν άνεργος για πολλά χρόνια, όπως όταν έσκισα τους συνδέσμους μου και μετά το γόνατό μου. Έχασα τέσσερα χρόνια ποδόσφαιρο. Θα είχα παίξει 100 διεθνείς αγώνες για την Αγγλία".

Στην ομιλία του αναγνώρισε ότι «Προσπαθώ να μην με πιάνει κατάθλιψη γιατί ο κόσμος είναι ήδη αρκετά καταθλιπτικός. Και όταν είμαι πραγματικά κατάθλιψη, τότε πίνω για να φτιάξω τη διάθεση».