Ο Λιονέλ Μέσι,ο Ζεράρ Πικέ, ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες και της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι ύποπτοι για διαφθορά, όπως αναφέρει σήμερα (22/5) σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ η ισπανική εφημερίδα «The Objective».
«Ο Ρουμπιάλες πρόσφερε στον Πικέ και στον Μέσι “30 εκατομμύρια” από την UEFA για τις απώλειες αποδοχών τους στην πανδημία Covid-19», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, σημειώνοντας ότι οι παίκτες ήθελαν οι υπεύθυνοι να βρουν τρόπο να αντισταθμίσουν τις απώλειες μισθών λόγω της πανδημίας Covid-19 και «ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας πραγματοποίησε πολλές τηλεδιασκέψεις με τους παίκτες το 2020 για να ανακατευθύνει τα κεφάλαια σε αυτούς».
Διαβάστε επίσης...
Όπως αναφέρεται ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ φέρονται να είχαν ζητήσει, εν μέσω της πανδημίας, να επικοινωνήσει ο τότε πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, για να βρει μια λύση που θα αποζημιώσει την οικονομική ζημιά που προκαλείται από την Covid-19.
«Για τουλάχιστον τρεις μήνες, οι τότε παίκτες της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ και Λέο Μέσι και ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες διαπραγματεύονταν με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για να “εκτρέψουν” κονδύλια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και έτσι να αντισταθμιστούν οι μειώσεις μισθών που υπέστησαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «The Objective», η οποία δημοσίευσε, γραπτές συνομιλίες και ηχητικά που λέγεται ότι ήταν από το τηλέφωνο του πρώην προέδρου της RFEF.
Οι πρώτες επικοινωνίες έγιναν στις 2 Απριλίου 2020 και η τελευταία ανταλλαγή πληροφοριών έγινε στις 15 Ιουνίου 2020.
Σε συνομιλία με τον Ρουμπιάλες, οι Πικέ και Μέσι ανησυχούσαν για τη δραστική μείωση των μισθών στη Μπαρτσελόνα λόγω της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας:
«Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τον Μέσι και τους υπόλοιπους μαζί μας», εξήγησε ο Ρουμπιάλες στον Τσέφεριν και συνέχισε:
«Το μόνο πράγμα που μου είπαν (ο Πικέ και ο Μέσι) είναι ότι, σε παρακαλώ, κανείς δεν πρέπει να ξέρει τι μιλάμε, γιατί αν οι άνθρωποι μάθoυν, θα μας σκοτώσουν. Προσέχουν πολύ να μην ξέρει κανείς ότι θέλουν να λάβουν τα χρήματα που έχασαν. Ανησυχούν για αυτό. Πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό».
Πηγή: ΑΜΝΑ