Ο Μάκης Γκαγκάτσης επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ, έχοντας στο πλευρό του 38 Ενώσεις, ενώ αυτές φαίνεται ότι θα γίνουν 39.

Παράλληλα, ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των ομάδων, ενώ αναφέρθηκε και στο τι σκοπεύει να πράξει στο θέμα της διαιτησίας.

«Δηλώνω επίσημα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΕΠΟ ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου του 2024. Σήμερα ήταν μία συγκέντρωση νίκης. 38 Ενώσεις, με 39 ψήφους και μία ακόμη Ένωση που θα βγάλει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, έχουν δηλώσει επίσημα τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά μου και στην υποψηφιότητα των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που κατεβαίνουν μαζί μου.

Είναι ένα μήνυμα νίκης αυτή η συγκέντρωση. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ενωτικά όμως όλο το ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν παρούσες, ακόμη και οι Ενώσεις που μπορεί να κατεβάσουν υποψηφίους που δεν είναι στο ψηφοδέλτιό μας,

Δεν έκανα προγραμματικές δηλώσεις, ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι το πρώτο στοίχημα. Για την ΚΕΔ, επειδή ενδιαφέρει πολλούς και επί 16 χρόνια εργαζόμουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την οποία αποχωρώ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Θα στείλουμε στον κ. Ροζέτι απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Έναν, δύο, όσους νομίζει ο ίδιος πως είναι κατάλληλοι γι’ αυτήν την θέση. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΚΕΔ, ο οποίος θα επιλεγεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που ο ίδιος θα επιλέξει.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Και από εκεί θα ζητήσουμε και γι’ αυτή τη θέση τη στήριξη της UEFA, είναι πολύ σημαντικό να κατατεθούν βιογραφικά. Και η Εκτελεστική Επιτροπή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την καλύτερη απόφαση για την αναβάθμιση της ΕΠΟ.

Είναι κάτι που με συγκινεί. Μετά από 16 χρόνια δεν θα είμαι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν θα κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί. Από 8 χρονών που με πήγε για πρώτη φορά ο πατέρας μου στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή, όμως, καταθέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια συγκινητική στιγμή για μένα. Στην Τούμπα, όποτε πηγαίνω, θα πηγαίνω μόνο ως φίλαθλος, όπως πριν το 2008», είπε ο Μ. Γκαγκάτσης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στο θέμα της έδρας του τελικού Κυπέλλου, λέγοντας ότι το ΟΑΚΑ είναι ουσιαστικά μονόδρομος.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Γκαγκάτσης επισήμανε: «Θα πρέπει να μπει στην προκήρυξη του Κυπέλλου είτε το ΟΑΚΑ είτε το Καυτανζόγλειο μόνο και εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις για να γίνεται τελικός όταν βρίσκεται σε αυτόν μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη.

Διαφορετικά, αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, το ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος για να γίνεται τελικός με κόσμο, όπως αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι το 2022 διοργανώθηκε εκεί τελικός με σχεδόν 55.000 κόσμου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου, με ελάχιστα έκτροπα που συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του. Και αυτό δείχνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, σχολίασε: «Ένας πρόεδρος υπό αντίξοες συνθήκες, που προσπάθησε πραγματικά να βελτιώσει ό,τι μπορούσε».

Αναλυτικά, τα υποψήφια τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ):

Υπόψηφια τακτικά μέλη ΕΕ:

Παντελής Χατζημαρινάκης, ΕΠΣ Έβρου

Γιώργος Χατζησαρόγλου ΕΠΣ Δράμας

Σταύρος Σαρηγιαννίδης ΕΠΣ Χαλκιδικής

Δήμος Κιουπτσίδης ΕΠΣ Γρεβενών

Αστέριος Τόκας ΕΠΣ Πιερίας

Κώστας Βρακάς ΕΠΣ Ηπείρου (με αναφορά ότι θα αναλάβει έφορος Εθνικών ομάδων)

Βασίλης Σιδέρης ΕΠΣ Αργολίδας

Νίκος Τζώρτζογλου ΕΠΣ Ηρακλείου

Δημήτρης Μπουχλαριώτης ΕΠΣ Λάρισας

Τάκης Καρράς ΕΠΣ Λακωνίας

Βίκυ Δημητρακοπούλου ΕΠΣ Ηλείας (ως γυναίκα εκπρόσωπος)

Στέργιος Αντωνίου ΕΠΣ Πέλλας (θα κριθεί τη μέρα των εκλογών αν έχει δικαίωμα ηλικιακά)

Υποψήφια αναπληρωματικά μέλη ΕΕ:

Γιάννης Δαλακούρας ΕΠΣ Ξάνθης

Γιώργος Πριονίδης ΕΠΣ Καβάλας

Δαμιανός Καγκελίδης ΕΠΣ Δράμας

Γιάννης Αποστόλου ΕΠΣ Κοζάνης

Δημήτρης Τριανταφύλλου ΕΠΣ Καστοριάς

Τέλης Βερρής ΕΠΣ Λέσβου

Κώστας Νικολαΐδης ΕΠΣ Χίου

Θωμάς Κάρτσακλας ΕΠΣ Πρέβεζας

Μίλτος Καλόγηρος ΕΠΣ Θεσσαλίας

Γιάννης Ρέτσας ΕΠΣ Εύβοιας

Χριστίνα Φοροπούλου ΕΠΣ Μακεδονίας (ως γυναίκα εκπρόσωπος)

Στηρίζουν την υποψηφιότητα: Μάνος Γαβριηλίδης ΕΠΣ Θράκης, Στέργιος Μουρτζίλας ΕΠΣ Ημαθίας. ΕΠΣ Κιλκίς Κώστας Πάταρας, Σάββας Δημητριάδης ΕΠΣΜ αναπληρωματικό μέλος Ολυμπιακής Επιτροπής, Νίκος Κατσαβάκης ΕΠΣ Σερρών, Κώστας Αντωνιάδης ΕΠΣ Φλώρινας, Θανάσης Τρομπούκης ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Μπουτζιώλης ΕΠΣ Τρικάλων, Γιώργος Παπατζήμας ΕΠΣ Ευρυτανίας, Γιάννης Σπάθας ΕΠΣ Πειραιά, Σταύρος Γεωργόπουλος ΕΠΣ Αρκαδίας, Κώστας Κωνσταντινίδης ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Δασκαλομαρκάκης ΕΠΛ Λασιθίου, Μιχάλης Παπαγεωργίου ΕΠΣ Ρεθύμνου, Λάμπρος Ανδριόπουλος Ένωση προπονητών, Αντώνης Κιουρεξίδης ΕΠΣΗ Ενωση Γυναικών, Θεμιστοκλής Βαλσαμής.