Οι Ουρουγουανοί κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση της Βραζιλίας, όταν έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νάντες στο 74’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ροντρίγκο.

Νωρίτερα, οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή φάση μπροστά στην αντίπαλη εστία, με τον Νούνιες η Ουρουγουαή στο 35’ και τον Ραφίνια η Βραζιλία στην επόμενη φάση.

Το 0-0 έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου η «σελέστε» ήταν ψυχραιμότερη και κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Μοιραίοι για τη «σελεσάο» ήταν οι Μιλιτάο και Ντάγκλας Λουίς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Η Ουρουγουάη είχε 12/1 τελικές έναντι 7/3 της Βραζιλία, η οποία είχε 60% κατοχή μπάλας και 79% στην ακρίβεια μπάλας. 

Η Κολομβία δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στον Παναμά, τον οποίο συνέτριψε 5-0 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa America.

Ο Γιον Κόρδοβα άνοιξε το σκορ στο 8’ για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Χάμες Ροντρίγκες να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 15’ με πέναλτι.

Ο Λουίς Ντίας στο 41’ «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς για τους Κολομβιανούς. Ο Ρίτσαρντ Ρίος στο 70’ και Μιγκέλ Μπόρχα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+4’), ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Κολομβίας, η οποία ήταν άκρως αποτελεσματική στις τελικές της προσπάθειες.

Συγκεκριμένα, είχε 7/5 τελικές, με τις πέντε που πήγαν στην εστία να καταλήγουν στα αντίπαλα δίχτυα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναμάς είχε 14/3 τελικές.

Η Κολομβία είχε 52% κατοχή μπάλας και 82% στην ακρίβεια πάσας. Στον ημιτελικό, οι Κολομβιανοί θα αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη, η οποία άφησε εκτός ημιτελικών τη Βραζιλία στα πέναλτι.