Μήνυμα υπέρ της Μονής Εσφιγμένου έστειλαν σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Και στα δύο γήπεδα, όπου αυτήν την ώρα διεξάγονται αναμετρήσεις για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων οι οπαδοί δήλωσαν τη στήριξή τους στη Μονή. Τα πανό μάλιστα έχουν το ίδιο μήνυμα

«Κάτω τα χέρια».

Σστο Άγιο Όρος υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ενδεχόμενο επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εκτελεστεί δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση των ζηλωτών της Μονής Εσφιγμένου από το αντιπροσωπείο αλλά και το κεντρικό κτήριο του μοναστηριού.

Σημειωτέον, ότι και στο παρελθόν οι Ενωσίτες είχαν αντιδράσει υπέρ της Μονής σε διαδηλώσεις που έγιναν στο Σύνταγμα!

«Οι ΗΠΑ διέταξαν επίθεση στη μονή»

Με τίτλους «Οι ΗΠΑ διέταξαν επίθεση στη μονή Χιλανδαρίου», «Στο πόδι το Άγιο Όρος» και «οι δυνάμεις του κακού αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο!» σερβικά δημοσιεύματα αναφέρονται στις εξελίξεις στο Άγιο Όρος.

Όπως σημειώνεται:

«Στις 21 Ιουλίου (Κυριακή) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ουρανούπολη ενάντια στις ενέργειες των αρχών που σχεδιάζουν να εκδιώξουν τους μοναχούς από τη Μονή Εσφιγμένου με τη βοήθεια της αστυνομίας και ειδικού εξοπλισμού», γράφει το σερβικό Informer, επικαλούμενο ελληνικά δημοσιεύματα.

Ωστόσο, σημειώνει, ο στόχος των ελληνικών αρχών φαίνεται να είναι πολύ βαθύτερος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, σχεδιάζεται σενάριο «καθαρισμού» της ρωσικής μονής του Αγίου Παντελεήμονα, η αστυνομία θα εισέλθει και στο βουλγαρικό, σερβικό μοναστήρι και στο ρουμανικό ερημητήριο.

«Στην Ουάσιγκτον, έθεσαν το καθήκον να αλλάξουν το καθεστώς της μοναστικής δημοκρατίας. Δεν πρέπει να υπάρχει ανεξέλεγκτη πηγή ελευθερίας και ανεξαρτησίας στην Ελλάδα. Και για αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το τελευταίο μέρος στη χώρα όπου η εξουσία ανήκει στους μοναχούς – στη μοναστική δημοκρατία του Σβέτα Γκόρα (Αγίου Όρους), γράφουν τα σερβικά media.

Όπως επισημαίνεται, το πρώτο βήμα θα είναι η έναρξη λειτουργίας νέου αστυνομικού τμήματος, το οποίο θα παρακολουθεί την κατάσταση στη μοναστική δημοκρατία. Και πολιτική και τάξη στη δημοκρατία.

«Στην πραγματικότητα, η πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι η μεταρρύθμιση της μοναστικής δημοκρατίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφαιρέσει την ανεξαρτησία της και να θέσει τα πάντα υπό έλεγχο, ώστε να μην υπάρχει μέρος όπου μπορούν να βρεθούν ακόμη και πιθανοί αντίπαλοι της κυβέρνησης» – σημειώνεται χαρακτηριστικά σε αναφορά ελληνικού πόρταλ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Άγιο Όρος για να εκδιώξουν την «παλιά αδελφότητα» από το «επαναστατικό» μοναστήρι των Εσφιγμένου, καθώς ο ηγούμενος Μεθόδιος προσπάθησε να αποτρέψει την κατάληψη της μονής.