Για αρκετά θέματα που αφορούν την ΕΠΟ μίλησε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής, αλλά και στην έδρα της «γαλανόλευκης».

«Έγιναν συναντήσεις με την Λάμδα και με τον Βαρδινογιάννη για την Παιανία. Θα έρθουν οι προτάσεις και θα αποφασίσουμε. Το ένα είναι μίσθωση, το άλλο αγορά. Θέλει παρεμβάσεις η Παιανία. Η ΕΠΟ θα έχει 14 εκατ. από FIFA/UEFA. Θα αναζητηθεί βοήθεια από την πολιτεία όπως έγινε για την ΟΠΑΠ Αρένα και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ. Μιλάμε για την εθνική ομάδα. Θα πάρει πόντους η κυβέρνηση.

Το Καραϊσκάκη παραχωρήθηκε δωρεάν για δύο παιχνίδια. Μετά η Εθνική θα πάει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την Αγγλία για εισπρακτικούς λόγους και μετά θα περάσει από όλα τα γήπεδα, και από την ΟΠΑΠ Αρένα. Αν επιλέξει κάποια έδρα ο προπονητής, αυτή θα είναι και η δική μας απόφαση», είπε το στέλεχος της ΕΠΟ.

Επίσης, ανέφερε:

Για τους νέους πίνακες διαιτητών: «Ακέραια την ευθύνη έχει η ΚΕΔ για τους πινακες. H διαιτησία είναι βαρίδι για την ΕΠΟ. Τη φορτώνεται, πληρώνει και τα ακούει από τη Super League 1. Ο Mάκης Γκαγκάτσης ήταν απόλυτος, δεν θα παρέμβουμε και θα τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν θέλουμε καμία επαφή με τη διαιτησία. Θα ανήκει στην ΕΠΟ όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά θα αποφασίζει ανεξάρτητα».

Για τις διαφωνίες της ΕΠΟ με τον αθλητικό νόμο: «Χρειάζονται αλλαγές στο νόμο για τα διπλώματα των προπονητών. Τα διπλώματα Γ' κατηγορίας δεν αναγνωρίζονται και ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός μητρώου. Επίσης, πρέπει να αλλάξει η να δοθεί παράταση στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το ότι η ΕΠΟ εναρμονίστηκε με το νόμο (σ.σ. στην ποινή για τη ρίψη αντικειμένων, φωτοβολίδων κλπ) δε σημαίνει ότι χάνει το αυτοδιοίκητό της».

Για την επιλογή Γιοβάνοβιτς: «Ιδανική επιλογή για την Εθνική ο Γιοβάνοβιτς. Έχει εν λευκώ έχει τα κλειδιά της Εθνικής. Θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Δικές του επιλογές οι συνεργάτες του».

Για τους στόχους της νέας διοίκησης της ΕΠΟ: «Η ομοσπονδία δεν θα είναι υποχείριο κανενός μηχανισμού».