Στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, στο ημερολόγιο των αγώνων και στην ευημερία των παικτριών, επικεντρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου της UEFA στο Σπίτι του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου  στη Νιόν, τη Δευτέρα (9 /9). 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο σύστημα αγώνων εθνικών ομάδων γυναικών της UEFA που εισήχθη πέρυσι, όπως επίσης  με τη νέα μορφή του UEFA Champions League γυναικών και της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης, που θα κάνουν το ντεμπούτο τους την επόμενη σεζόν, και θα τονώσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα στα εγχώρια πρωταθλήματα, αποτελώντας επιπλέον βασικό μοχλό για συμμετοχή και εξέλιξη.
 Συζήτηση έγινε για την υγεία και την ιατρική των παικτών , αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές μετά την απόσυρσή τους από το άθλημα.

 «Η συνάντηση ήταν μια φανταστική συνέχεια της προόδου που ξεκινήσαμε πέρυσι, γεμάτη με ανοιχτό και θετικό διάλογο που αντανακλά την ίδια τη φύση του γυναικείου ποδοσφαίρου. Πολλά σημαντικά θέματα έχουν τεθεί στο τραπέζι και η τεχνογνωσία και οι γνώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου ήταν ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι ταξιδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θέτουμε το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες και τους προπονητές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο, Νάντινε Κέσλερ.