Η κλήρωση  της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο και η FIFA περίμενε να κερδίσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια, διπλάσια από τα 2 δισεκατομμύρια δαπάνες που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός. Η Apple κάθισε να διαπραγματευτεί με βάση το ένα δισεκατομμύριο και τα μέρη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Έτσι, το βλέμμα  της FIFA στρέφεται προς στην περιοχή του Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, και στη Ζυρίχη ελπίζουν ότι μπορεί από εκεί να υπάρξει ενδιαφέρον και για την διοργάνωση των συλλόγων 

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο θα συμπέσει με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών (12 Ιουνίου-5 Ιουλίου) και το «Χρυσό Κύπελλο» της Concacaf (14 Ιουνίου-7 Ιουλίου) και θα  διεξαχθεί με ανοιχτή την αγορά και γύρω στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία λήξης των συμβολαίων των παικτών.

Έπειτα, υπάρχουν τα συνδικάτα: η Αγγλία και η Γαλλία ξεκίνησαν μια δικαστική μάχη την οποία στη συνέχεια ανέλαβε η Fifpro, η  παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών, η οποία έκανε αγωγή κατά της FIFA τον Ιούνιο.