Αθλητικό Σαν Σήμερα: 13 Νοεμβρίου
1875: Οι πρώτες στολές στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο φοριούνται στον κολλεγιακό αγώνα Yale - Harvard στοNew Haven του Κονέκτικατ.
1950: Οι ΗΠΑ κατακτούν το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπριτζ, που διεξάγεται στις Βερμούδες.
1963: Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σημειώνει το μεγαλύτερο σκορ σε μεγάλη διοργάνωση συλλόγων όταν κερδίζει τον ΑΠΟΕΛ με 16-1 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
1964: Ο Bob Pettit φόργουορντ των St. Louis Hawks γίνεται ο πρώτος παίκτης στο ΝΒΑ που ξεπερνά τους 20.000 πόντους όταν σημειώνει 29 στον αγώνα με τους Cincinnati Royals όπου η ομάδα του χάνει με 123-106.
1968: Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται κλειστά κυκλώματα τηλεοράσεως σε γήπεδο με σκοπό τον εντοπισμό των ταραξιών. Το πείραμα γίνεται στο στάδιο Χόθορνς της Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον και στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
1979: Για πρώτη φορά στην ιστορία του μπέιζμπολ δύο παίκτες, ο Willie Stargell των Pirates και ο KeithHernandez των Cardinals, μοιράζονται τον τίτλο του MVP.
1982: Ο Κορεάτης πυγμάχος Duk Koo Kim τραυματίζεται θανάσιμα όταν βγαίνει νοκ-άουτ από τον Ray "BoomBoom" Mancini στον 14ο γύρο. Τέσσερις ημέρες αργότερα και ενώ βρίσκεται σε κώμα θα ανακοινωθεί ο θάνατός του. Το τραγικό περιστατικό οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στο άθλημα.
2005: Σοκ προκαλεί στον κόσμο του κατς ο αιφνίδιος θάνατος του παλαιστή Έντι Γκερέρο σε ηλικία 38 ετών.
2015: Εκδηλώνεται τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας από άτομα ζωσμένα με εκρηκτικά έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Γαλλία - Γερμανία, τον οποίο παρακολουθούν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Ο αγώνας δεν θα διακοπεί για την αποφυγή πανικού όμως ο Φρανσουά Ολάντ θα φυγαδευτεί. Πρόκειται για μία από τις 7 σχεδόν ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία του Παρισιού με σοβαρότερο αυτό της συναυλίας στο θέατρο Bataclan που συνολικά θα αφήσουν πάνω από 130 νεκρούς και 100 σοβαρά τραυματισμένους. Τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ θα σβήσουν ενώ πολλά ιστορικά κτίρια σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας σε ένδειξη συμπαράστασης.
2016: Διεξάγεται ο 34ος Μαραθώνιος Αθήνας, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, στην μνήμη του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Συνολικά πάνω από 50.000 δρομείς συμμετέχουν στο σύνολο των αποστάσεων. Νικητής στους άνδρες ο κενυάτης Luka Rotich Lobuwan με 2.12.49 και στις γυναίκες η κενυάτισσα Nancy Jebichi Arusei με 2:52:06. Ο Χριστόφορος Μερούσης είναι ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει με χρόνο 2.24.58 (10ος στην γενική κατάταξη) ενώ η πρώτη Ελληνίδα είναι η Ουρανία Ρεμπούλη που τερματίζει τρίτη με 2:49:23.
2022: Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Πιτσώλης του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός αναδεικνύεται νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 2:23.42. Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατακτά η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, αθλήτρια του ΑΠΚ Νεάπολης, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:46.01. O 91χρονος Στέλιος Πρασσιάς είναι για μία ακόμα χρονιά ο γηραιότερος συμμετέχων στην διοργάνωση
2019: Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό κατηγορίας F54 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, στην δεύτερη βολή είχε επίδοση 29 μέτρα 76 εκατοστά που ισοδυναμεί με πανελλήνιο ρεκόρ (προηγούμενο δικό του με 29.75μ.), όμως στην έκτη βολή έχασε το χρυσό από τον Ιρανό Αμιρί που έριξε το ακόντιο στα 29 μέτρα 77 εκατοστά.