Η ιστορική ΑΕΛ επέστρεψε στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας ύστερα από τέσσερα χρόνια, μετά τη νίκη με 2-1 στη Χαλάστρα επί του Καμπανιακού. Μετά την Καλλιθέα πέρυσι, ο Αλέκος Βοσνιάδης οδήγησε και τους «βυσσινί» στην άνοδο στην ανώτατη επαγγελματική καθώς οι τρεις βαθμοί έστεψαν το θεσσαλικό συγκρότημα πρωταθλητή στον Α΄ όμιλο της Σούπερ Λίγκας 2.
Διαβάστε επίσης...
Μια άνοδος που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φιλάθλους της Λάρισας, που παρά την απαγόρευση μετακίνησης που είχε επιβάλει η Αστυνομία βρέθηκαν στη Χαλάστρα για να στηρίξουν την ομάδα τους και να απολαύσουν μαζί της την άνοδο.
Κατά συνέπεια, ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα το επόμενο Σάββατο (12/4) στην AEL FC Arena θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την επάνοδο του συλλόγου στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στο αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με το πέναλτι του Πασά στο 33ο λεπτό και την κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη στο 54΄, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κωτσόπουλος στο 58΄. Στο άλλο παιχνίδι των πλέι οφ της της 7ης αγωνιστικής στον Α΄ όμιλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του Μακεδονικού στους «Ζωσιμάδες» με δύο γκολ του Χάινριχ στο 8ο και 58ο λεπτό, το δεύτερο με πέναλτι.