Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα των όσων είπε ο Παύλος Γερουλάνος στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»:
Για τη διακοπή του αγώνα Άρης – Αστέρας και το γεγονός πως ο ίδιος διαιτητής (Τριτσώνης) την περασμένη σεζόν είχε προτρέψει έναν βοηθό του να συνεχίσει τον αγώνα σε παρόμοιο συμβάν: «Ο διαιτητής δεν έπραξε με «δυο μέτρα και δύο σταθμά». Απλά λειτουργεί σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.
Επιδίωξη της Πολιτείας ήταν να αλλάξουν οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα που μέχρι πριν έμοιαζε ουτοπία. Σίγουρα υπάρχει πρόοδος και είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, όπως μου αποκάλυψε ο Μισέλ Πλατινί, που δεν έχουν φθάσει στην UEFA καταγγελίες για ελληνικούς στημένους αγώνες. Αυτό είναι μία πρόοδος.
Η ομάδα υποχρεούται να αναλάβει ευθύνες εκεί που πρέπει να αναλάβει ευθύνες. Οι ομάδες πρέπει να αναγνωρίσουν με ποιες λέσχες θα συναλλάσσονται. Αν αυτές παίρνουν μέρος σε έκτροπα τότε οι ομάδες θα τιμωρούνται . Μέσα στο κλίμα που έχει επικρατήσει στο ποδόσφαιρο οι ομάδες είναι δύσκολο να δουν τα θετικά στοιχεία της σύμπραξης με μία λέσχη. Αν θέλουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο θέλουμε να ξέρουμε ποιος είναι ποιος. Ξεκάθαρες σχέσεις και η αστυνομία να κυνηγήσει το παράνομο. Να σταματήσουν οι σκοτεινές σχέσεις που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο.
Ένας νόμος μόνος του δεν μπορεί να δώσει λύση για ένα τέτοιο πρόβλημα (σ.σ. ελληνικού ποδοσφαίρου). Για αρκετά χρόνια αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζαμε επιφανειακά και περιστασιακά. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να διαφημίζεται μέσω του αθλητισμού της, όμως δεν γίνεται γιατί αυτή τη στιγμή δεν πρεσβεύει τις αξίες αυτής της χώρας.
Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επενδύουν θα πρέπει να αντιλαμβάνονται πως η Πολιτεία θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και πως με ένα νοσηρό ποδόσφαιρο δεν τους εξυπηρετεί. Η Super League πρέπει να μάθει να ζει με την παρέμβαση της Πολιτείας».
Για το γεγονός ότι οι διαιτητές πλέον διακόπτουν τους αγώνες: «Πολύ σωστά διακόπτονται οι αγώνες! Δεν θέλουμε έναν διαιτητή να σφυρίζει φοβούμενος τη σωματική του ακεραιότητα. Κάθε αγώνας που θεωρείται επικίνδυνος για την αστυνομία και τους φιλάθλους έχουμε τη δυνατότητα, σε συνεννόηση με την αστυνομία, να τον αναβάλουμε αν πιστεύουμε πως θα εκτονωθεί η κατάσταση. Έτσι και τον τελικό Κυπέλλου. Θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλους τους άλλους αγώνες. Η κατάσταση στο ΟΑΚΑ (π.χ. κάμερες ασφαλείας που δεν δουλεύουν) πρέπει να διορθωθεί πριν γίνει ο επόμενος αγώνας.
Πολλά γήπεδα έχουν προβλήματα ασφαλείας και μέσα από το νέο νόμο αυτό θα διορθωθεί. Θα γίνουν έργα για να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Θα πρέπει στα γήπεδα να γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για το κάθε συμβάν».
Για τα στημένα: «Τα στοιχεία που μας ήρθαν για τη διαφθορά ήταν μόνο για τις μικρές ομάδες και η αθλητική δικαιοσύνη πήρε κάποιες αποφάσεις. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις και θα είμαστε συνεπείς σε παρόμοια γεγονότα. Το κόστος να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα ήταν τεράστιο».
Για τις αδειοδοτήσεις Παναθηναϊκού και ΑΕΚ: «Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα ευρωπαϊκό. Τα ονόματα που έχουν δώσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινδυνεύουν λόγω χρεών και αυτό έχει θορυβήσει την UEFA. Το σύστημα αυτό με τα δάνεια πρέπει να σπάσει».
Για τις εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου Αγίου Κοσμά και την αίτηση παραίτησής του που δεν έγινε δεκτή: «Θα δώσουμε μάχη ο Άγιος Κοσμάς να συνεχίσει να λειτουργεί όπως τώρα. Εγώ παραιτήθηκα για δύο λόγους. Όταν κλέβουν το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ως Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας πρέπει να παραιτηθείς. Ο δεύτερος ήταν για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Από εκεί και πέρα έθεσα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό ο οποίος δεν την έκανε δεκτή και ως απόφαση ανωτέρου μου έπρεπε να συνεχίσω σε αυτή τη θέση».
Καταλήγοντας, σε ότι αφορά το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δήλωσε: «Εγώ το υπερασπίστηκα. Αν το αυτοδιοίκητο λειτουργήσει σωστά είναι υπέρ της Πολιτείας και υπέρ του ποδοσφαίρου. Αν κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτό είναι καιρός να πάψει. Το αυτοδιοίκητο πλέον λειτουργεί καλύτερα στην Ελλάδα».