ο παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι ευκαιρίες και για τις δύο αρκετές, με τους τερματοφύλακες να έχουν πολύ δουλειά και τους «λύκους» να παίρνουν τελικά το τρίποντο σε ένα χιτσκοκικό φινάλε! Από τις ειδήσεις της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ότι ο Ντιέγκο ξεκίνησε βασικός, ενώ την πρώτη ευκαιρία την έχασε ο Ντεζάγκα στο 15'.

Ο Ιμπίσεβιτς ήταν μόνιμη απειλή για τον Μπενάλιο, ενώ η Στουτγκάρδη είχε και ακυρωμένο γκολ στο πρώτο μέρος σε οριακή φάση. Στο 34' ήταν η σειρά του Όλιτες να χάσει σημαντική ευκαιρία, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ, ενώ η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Οι δύο γκολκίπερ ήταν σταθεροί, έβγαζαν έστω και δύσκολα τα μακρινά σουτ και στο 88' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπενάλιο νίκησε αρχικά τον Ιμπίσεβιτς, όμως ο τελευταίος πήρε το ριμπάουντ και ο Πόγατετς τον ανέτρεψε από πίσω.

Ο Βόσνιος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπενάλιο τον νίκησε και πάλι, ενώ στη συνέχεια ο επιθετικός της Στουτγκάρδης πήρε ξανά το ριμπάουντ και προ κενής εστίας με μία... στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα στην κερκίδα! Οι γηπεδούχοι τελικά το πλήρωσαν, καθώς στο 90' ο Βιεϊρίνια, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 67', έβγαλε ωραία σέντρα και ο Ντοστ ολομόναχος στη μικρή περιοχή σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Βόλφσμπουργκ για να κάνει το τελικό 0-1!