Στο "Αρένα άουφ Σάλκε" οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε κάποια διαστήματα η κατοχή της μπάλας έφτανε ακόμα και στο 70% υπέρ της Σάλκε. Μετά από κάποιες ευκαιρίες των Κλάας Γιαν Χούντελααρ και Λιούις Χόλτμπι, ο αμαρκάριστος Τζέφερσον Φαρφάν ήταν μοιραίο να σκοράρει (με ωραία κεφαλιά), ώστε να πανηγυρίσει προκλητικά μπροστά στον πρώην προπονητή του, στέλνοντας ακατάληπτο μήνυμα στα ισπανικά.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Ιμπραχίμ Αφελάι άνοιξε λογαριασμό στη Bundesliga, ενώ στο 58' ο Ρόμαν Νόισταντερ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Με το παιχνίδι να έχει "κλειδώσει" στη νίκη των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για κάποιο γκολ της τιμής, αλλά ο Λαρς Ούνερσταλ έκανε το καθήκον του στα σουτ των Σέρτζαν Λάκιτς και Ίβιτσα Όλιτς.

Η σύνθεση της Σάλκε: Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Φουχς (76' Κολάσινατς), Χέγκερ, Νόισταντερ, Φαρφάν, Χόλτμπι (87' Μπαρνέτα), Αφελάι (73' Ομπάσι), Χούντελααρ

Στο Μόναχο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Φρανκ Ριμπερί που πέτυχε τα πρώτα του γκολ στη φετινή Bundesliga. Έτσι οι Βαυαροί έδειξαν να ξεπερνούν άμεσα το σοκ της ήττας με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ λύγισε μετά την αποβολή του Φινκ στο 78’ και γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα με 1-0 από τη Μάιντς. Ο Στέλιος Μαλεζάς αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Το Αμβούργο συνέχισε την ανοδική του πορεία και με γκολ της φετινής αποκάλυψης που λέγεται Χέουνγκ-Μιν Σον (έχει ήδη 4 γκολ στο πρωτάθλημα) πέρασε με 1-0 από την έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ.

Τέλος, η Φράιμπουργκ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα νικώντας με 3-0 τη Νυρεμβέργη.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 5/10

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 3-1

(2’ Βέρνερ, 32’ Χάιν, 72’ Μπάιερ-19’ Ντε Μπράινε)

Σάββατο 29/9

Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 2-0

(19’, 47’ Ριμπερί)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 3-0

(33’ Φαρφάν, 46’ Αφελάι, 58’ Νοϊστέντερ)

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 3-0

(36’ Μακιάντι, 92’ πεν. Καλιγκιούρι, 93’ Τερατσίνο)

Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-0

(85’ Νοβέσκι)

Γκρόιτερ Φιρτ-Αμβούργο 0-1

Κυριακή 30/9

Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30

Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν 18:30

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 18:30