Το γήπεδο της Φράιμπουργκ είχε "σκεπαστεί" από χιόνι πριν την έναρξη του αγώνα με την Ντόρτμουντ, ωστόσο η Μπορούσια δεν προβληματίστηκε και με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν 2-0. Οι 2 ομάδες αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες με το τερέν (παρότι καθαρίστηκε άμεσα και σε ικανοποιητικό βαθμό), με συνέπεια στο 1ο ημίχρονο να έχουν μόλις 58% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις.

Στο 2ο ημίχρονο, όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και μία στημένη φάση στο 54ο λεπτό, έδωσε τη δυνατότητα στο Νέβεν Σούμποτιτς να χριστεί σκόρερ. Το τέρμα "πάγωσε" με κάθε έννοια το ρυθμό του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να αντιδράσουν. Στο 83ο λεπτό, μάλιστα, δέχθηκαν ακόμα ένα τέρμα, από το Μάριο Γκέτσε, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας την πρώτη νίκη στη Μπορούσια μετά από 2 αγωνιστικές.

Μία ημέρα μετά τον εορτασμό 28 χρόνων από τη γέννησή του, ο Τζέφερσον Φαρφάν "κέρασε" τους συμπαίκτες στη Σάλκε το γκολ τη νίκης επί της Νυρεμβέργης με 1-0. Ο Περουβιανός εξτρέμ έλυσε το "γόρδιο δεσμό" της άμυνας των φιλοξενουμένων και έστειλε τους θριαμβευτές του "Έμιρεϊτς" στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, πίσω μόνο από την Μπάγερν Μονάχου.

Το "τρίποντο" ήρθε όσο δύσκολα υποδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ παρατάχθηκε στο Γκελζενκίρχεν με σαφή στόχο την ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετές φορές σε θέση βολής, αλλά οι τελικές προσπάθειές τους δεν ήταν εύστοχες, μέχρι το 77ο λεπτό, όταν ο Φαρφάν άπλωσε το πόδι του σε σέντρα του Κρίστιαν Φουχς μέσα στην περιοχή.

Μετά από 4 σερί ήττες και 7 ματς χωρίς νίκη η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να επικρατήσει με 4-1 της Φορτούνα μέσα στο Ντίσελντορφ.

Λίγες μέρες πριν απολύθηκε ο Φέλιξ Μάγκατ και μάλλον η κίνηση ήταν σωστή, καθώς στο πρώτο ματς τον Λόρεντς-Γκίντερ Κίστνερ στον πάγκο η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπας Ντοστ και από ένα οι Ίβιτσα Όλιτς και Ντιέγκο, ενώ για την Φορτούνα η απουσία του Μαλεζά στην άμυνα είναι εμφανής.

Με χατ-τρικ του Άνταμ Σαλάι η Μάιντς νίκησε με 3-0 την Χόφενχαϊμ και ο Ούγγρος επιθετικός έφτασε τα 7 γκολ και τον Μάριο Μάντζουκιτς της Μπάγερν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Άουγκσμπουργκ - Αμβούργο 0-2

(13' Σον, 63' Ρούντνεβς)

Σάλκε - Νυρεμβέργη 1-0

(77' Φαρφάν)

Φορτούνα Νίσελντορφ - Βόλφσμπουργκ 1-4

(71' πέν. Λανγκενέκε - 50', 64' πέν. Ντοστ, 53' Όλιτς, 78' Ντιέγο)

Μάιντς - Χόφενχαϊμ 3-0

(21', 46', 64' Σάλαϊ)

Φράιμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-2

(54' Σούμποτιτς, 83' Γκέτσε)

Γκρόιτερ Φιρτ - Βέρντερ Βρέμης 1-1

(8' Έντου - 44' Πέτερσεν)

28/10 16:30 Στουτγκάρδη - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

28/10 18:30 Μπάγερν Μονάχου - Λεβερκούζεν

28/10 18:30 Ανόβερο - Γκλάντμπαχ